FEYENOORD

Feyenoord haalt flink uit tegen sc Heerenveen (6-1) en tankt vertrouwen voor duel met Celtic

Luka Ivanusec maakt zijn eerste goal in Rotterdamse dienst
Luka Ivanusec maakt zijn eerste goal in Rotterdamse dienst © VK Sporthoto / Yannick Verhoeven
Feyenoord heeft enkele dagen voor de start van de Champions League flink vertrouwen getankt. De ploeg van trainer Arne Slot had in De Kuip geen enkele moeite met sc Heerenveen. Met bij vlagen prachtig voetbal werd de Friese formatie simpel aan de kant gezet: 6-1. De derde grote overwinning van Feyenoord op rij.
Feyenoord startte flitsend en combineerde er lustig op los. De gasten kregen via Simon Olsson wel de eerste kans (over), maar daarna was het de beurt aan de thuisploeg. Santiago Giménez liep zich vast na een uitstekend aanval van Feyenoord over veel schijven.
Zo klonk Feyenoord - Heerenveen op Radio Rijnmond:
De openingstreffer viel kort daarna alsnog. De eerste voor Luka Ivanusec in het shirt van de Rotterdammers. De Kroaat bekroonde een prima actie met een goede treffer: 1-0. Kort na die goal viel de tweede al. Mats Wieffer rondde af na een handig hakje van Giménez (2-0). Na twintig minuten voetballen deed ook Igor Paixao een duit in het zakje. Hij liet keeper Andries Noppert kansloos met een geplaatst schot: 3-0.
Mats Wieffer viert zijn goal met Santiago Giménez
Mats Wieffer viert zijn goal met Santiago Giménez © Yannick Verhoeven / VK Sportphoto
De gasten deden na 25 minuten voetballen vanuit het niets iets terug via Simon Olsson (3-1), maar in het restant van de eerste helft vergat vooral Feyenoord nog wat treffers te maken. Giménez, die duidelijk werd gezocht door zijn ploeggenoten, had zijn vizier niet op scherp staan en Lutsharel Geertruida slaagde er niet in om een gevaarlijke corner binnen te werken.
In de tweede helft kreeg Feyenoord ook direct een goede mogelijkheid. Giménez raakte de lat met een krachtige kopbal na een voorzet op maat van David Hancko. Quinten Timber miste na 55 minuten een dot van een kans. De middenvelder raakte de bal niet vol op aangeven van Calvin Stengs.
Quinten Timber miste een grote kans in de tweede helft
Quinten Timber miste een grote kans in de tweede helft © VK Sportphoto / Yannick Verhoeven
De vierde Rotterdamse goal viel na een uur spelen. Giménez pikte toch zijn goaltje mee na een prima voorzet van Quilindschy Hartman (4-1). Hij werd gelijk naar de kant gehaald door Slot. Yankuba Minteh verving de Mexicaan en hij had slechts een paar minuten nodig om te scoren. Dat deed hij op aangeven van Paixao: 5-1.
Santiago Giménez viert zijn doelpunt
Santiago Giménez viert zijn doelpunt © VK Sportphoto / Yannick Verhoeven
Minteh was niet de enige invaller die vliegensvlug scoorde. Dat deed ook Ondrej Lingr en dat wilde de aanwinst van Feyenoord weten ook. Minteh gaf de assist en Lingr scoorde met zijn eerste balcontact: 6-1. In de slotfase spaarde Feyenoord de Friese tegenstander. Zo mikte onder meer invaller Ramiz Zerrouki maar net naast. Aan de andere kant haalde Hartman nog een bal van de lijn.
Arne Slot: 'Ik heb genoten van de opbouw'
Mats Wieffer na het duel met sc Heerenveen (6-1)

Scoreverloop:

12' Luka Ivanusec 1-0
16' Mats Wieffer 2-0
20' Igor Paixao 3-0
25' Simon Olsson 3-1
60' Santiago Giménez 4-1
66' Yankuba Minteh 5-1
72' Ondrej Lingr 6-1
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs (78. Zechiël), Timber (71. Zerrouki); Paixao (71. Lingr), Gimenez (61. Minteh), Ivanusec (71. Sauer).