AANSLAGENGOLF

Rotterdammer aangehouden met nepvuurwapen | Aanhoudingen na tweede explosie op rij bij woning in Rotterdam-West

Een nacht eerder was het ook al raak in de Grasstraat.
Een nacht eerder was het ook al raak in de Grasstraat. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zondag 17 september.

Rotterdammer (32) aangehouden met nepvuurwapen in Rotterdam-Charlois

Een 32-jarige Rotterdammer is zaterdagavond aangehouden omdat hij in bezit was van een op een echt vuurwapen lijkend airsoftwapen. Omdat de man als vuurwapengevaarlijk werd gezien, is hij aangehouden met getrokken wapens. Ook hebben de agenten een waarschuwingsschot gelost.
De politie kwam de man op het spoor nadat omstanders rond 20:15 uur melding maakten van een man met een vuurwapen. Op de Pleinweg in Rotterdam-Charlois troffen agenten de man uiteindelijk aan. Het airsoftwapen is in beslag genomen.

Twee aanhoudingen na tweede explosie op rij bij woning in Rotterdam-West

Opnieuw is er een explosie geweest bij een woning aan de Grasstraat in Rotterdam-West. De ontploffing vond plaats naast een woning waar het de nacht ervoor ook al raak was. De politie heeft twee mannen aangehouden.
De explosie vond plaats rond 01:45 uur. Niemand raakte hierbij gewond. De politie kreeg rond 04:30 uur een melding dat alerte buurtbewoners een persoon met verdacht gedrag bij de voordeur van een woning in de straat hadden overmeesterd. Agenten kwamen snel ter plekke en konden de persoon aanhouden. Na een zoektocht konden de agenten een paar uur later ook de tweede verdachte aanhouden.
Beide mannen, Rotterdammers van 20 en 21 jaar, worden verdacht van betrokkenheid en zitten vast. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.
Een nacht eerder was het ook al raak bij een woning aan de Grasstraat. Toen zou de dader door het portiek naar binnen zijn gekomen en vervolgens naar boven zijn gelopen. Voor de deur van de bovenste woning op de tweede verdieping zou hij een explosief hebben gelegd. Er raakte niemand gewond, wel is een raam van het trappenhuis kapotgegaan. De politie is nog op zoek naar deze dader.