WEERBERICHT

Het weer van zondag: vrij warm met sluierbewolking

Het weerbericht van 17 september.
Het weerbericht van 17 september. © Rijnmond
Vanochtend is het bewolkt met eerst plaatselijk een bui. Vanmiddag komt vanuit het zuiden de zon af en toe tevoorschijn, maar er is ook veel sluierbewolking aanwezig. De maximumtemperatuur komt uit op 23 graden. Hiermee blijft het warm voor september. De wind waait matig uit het noordoosten, en vanmiddag draait de wind naar het zuiden en wordt zwak tot matig.
Vanavond is er veel sluierbewolking en blijft het droog. Vannacht trekken vanuit het zuidwesten buien over het land, met kans op onweer. De temperatuur blijft aan de warme kant, met een minimum van 18 graden. De wind waait zwak, maar later in de nacht draait de wind naar het zuidwesten en neemt toe tot matig, aan zee tot vrij krachtig of krachtig.
Morgen is het wisselend bewolkt, en in de middag is er kans op een enkele bui, mogelijk met onweer. De maximumtemperatuur bereikt 23 graden, ruim boven het klimaatgemiddelde van 19 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind en aan zee krachtige wind, windkracht 4 tot 6.

Vooruitzichten

Het is de komende dagen wisselvallig, met regelmatig regen of enkele buien en af en toe zon. Toch blijft het niet elke dag zo; woensdag is de beste dag van de werkweek, dan blijft het droog met af en toe zon. De temperatuur bereikt op dinsdag 19 graden, woensdag en donderdag wordt het warmer, met in de middag temperaturen tussen 20 en 22 graden. Op vrijdag komt de temperatuur niet veel hoger uit dan 18 graden. Langs de kust staat op dinsdag en woensdag veel wind met kans op zware windstoten.