NIEUWS

Rotterdamse Edson Olf lijsttrekker BIJ1: ‘Strijden tegen de klimaatcrisis, het kapitalistische systeem en institutioneel racisme’

Edson Olf
Edson Olf © Bij1
De Rotterdamse Edson Olf wordt de lijsttrekker van BIJ1. Hij volgt hiermee Sylvana Simons op, die na de val van het kabinet bekendmaakte dat ze niet verder wil vanwege gezondheidsproblemen en gerommel in de partij.
Olf, geboren in Paramaribo en opgegroeid in Rotterdam-Zuid, is al enige tijd actief bij de partij, onder meer als wijkraadslid in Rotterdam. Hij is daarnaast ook bestuurslid en vicevoorzitter. Als vader van een 4-jarige wil hij “strijden tegen de klimaatcrisis, het kapitalistische economische systeem en institutioneel racisme”.
Daarnaast is het zijn droom is om een “samenleving te creëren waarin iedereen gelijk wordt behandeld en gelijke kansen heeft ongeacht wie je bent”. “Als wij dit voor elkaar krijgen, dan is het fundament gelegd voor een nieuwe wereld op basis van gelijkwaardigheid en rechtvaardigheid."
Sinds de verkiezingen van 2021 heeft BIJ1 één zetel in de Tweede Kamer. De partij presenteerde gisteren naast de kandidatenlijst, ook het verkiezingsprogramma. Het belangrijkste speerpunt blijft de bestrijding van racisme.
In het programma staat onder andere dat "BIJ1 droomt van een wereld zonder racisme, seksisme, islamofobie, Lhbtqia+ -discriminatie, kapitalisme, en alle andere vormen van onderdrukking".