EXCELSIOR

Excelsior blijft op eigen veld steken op een gelijkspel tegen Almere City FC (0-0)

Couhaib Driouech snelt langs zijn tegenstander, Almere-trainer Alex Pastoor kijkt toe
Couhaib Driouech snelt langs zijn tegenstander, Almere-trainer Alex Pastoor kijkt toe © VK Sportphoto/Herman Dingler
Excelsior heeft in eigen stadion gelijkgespeeld tegen Almere City FC. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen bleef steken op 0-0 en met dat resultaat mocht de thuisploeg niet klagen. De promovendus kreeg in Rotterdam de grootste kansen.
De wedstrijd in Rotterdam kwam moeizaam op gang. In het eerste half uur controleerde Excelsior het duel, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Een aanval met Redouan El Yaakoubi en Couhaib Driouech liep vast en Nikolas Agrafiotis probeerde het uit de draai. De poging van de topscorer van Excelsior werd geblokt.
De grootste mogelijkheid was voor El Yaakoubi na 25 minuten voetballen. Hij kopte de bal na een voorzet van Driouech maar net naast. Na een half uur kreeg Almere City FC de eerste mogelijkheid. Rajiv van La Parra schoot de bal voorlangs het doel van keeper Stijn van Gassel.
Spelers van Excelsior kijken geconcentreerd naar de bal
Spelers van Excelsior kijken geconcentreerd naar de bal © VK Sportphoto/Herman Dingler
Die kans was voor de ploeg van trainer Alex Pastoor wel het sein om even aan te zetten. Dat resulteerde in een grote kans voor wederom Van La Parra. De voormalig jeugdspeler van Feyenoord volleerde over het lege doel na mistasten van Van Gassel. De laatste kans voor rust was voor de thuisploeg. Driouech probeerde het in de korte hoek, maar doelman Nordin Bakker liet zich niet verrassen.

Van Gassel belangrijk

In de tweede helft was het even wachten op een hoogtepuntje. Driouech probeerde het maar eens van afstand, zijn inzet zeilde net naast het vijandelijke doel. Na dik een uur spelen kwam Excelsior heel goed weg. Van Gassel moest eerst twee keer redding brengen om Van La Parra en Lance Duijvestijn van een zekere treffer te houden. Kort daarna schoot Van La Parra van heel dichtbij over.
Excelsior antwoordde snel, met een kans voor Agrafiotis. De spits schoot uit de draai naast het doel. Peer Koopmeiners, vorig jaar nog spelend in Rotterdam, deed hetzelfde aan de andere kant.
Arthur Zagre miste de grootste kans in de slotfase. De linksback van Excelsior schoot de bal in kansrijke positie wel heel wild naast. Casper Widell kopte kort voor tijd ruim naast en dus eindigde het duel doelpuntloos.
Excelsior staat op zes punten na vijf gespeelde wedstrijden. Almere City FC heeft het eerste punt te pakken in de eredivisie.
Stijn van Gassel: 'Het was een Keuken Kampioen-wedstrijd'
Trainer Marinus Dijkhuizen na 0-0 gelijkspel tegen Almere City FC
Kijk hieronder de NOS Sport-samenvatting van Excelsior - Almere City FC terug:
Scoreverloop: 0-0
Opstelling Excelsior: Van Gassel; Horemans, Widell, Nieuwpoort (79. Seymor), Zagre; Sandra, El Yaakoubi, Baas (79. Fitz-Jim); Sanches Fernandes (46' Omorowa), Agrafiotis (70. Parrot), Driouech (70. Uddenas).