Meerkoeten blijven eigenwijs

Meerkoeten zijn eigenwijze dieren. In Rotterdam blijven sommigen hun nesten gewoon op fonteinen bouwen, ondanks een alternatief.


Meerkoeten blijven koppig nesten bouwen op fonteinen.  Er zijn meerkoeten die dankbaar gebruik maken van de meerkoetpalen, een alternatieve nestgelegenheid die de gemeente Rotterdam dit voorjaar op 27 plekken vlak naast fonteinen in singels en vijvers heeft geplaatst. Desondanks kozen meerkoeten op zes van die plekken tóch voor een nest bovenop de fontein.
 

Alternatief


Soms broeden meerkoeten op de sproeiers van fonteinen. Als die aanstaan moeten de zwarte watervogels met de witte bles alles op alles zetten om hun kuikens te redden. De gemeente Rotterdam bedacht daarom dit voorjaar een alternatieve nestgelegenheid, de meerkoetpaal, een ijzeren paal met een rooster.

Chris Natuurlijk kijkt samen met boswachter Coen van den Berg van Stadsbeheer Rotterdam en André de Baerdemaeker van de Vogelklas Karel Schot op de Heemraadssingel in Rotterdam, waar vlak naast de fontein een meerkoetpaal is geplaatst.


Luister zaterdag 11 augustus naar een nieuwe aflevering van Chris Natuurlijk. Vanaf 08:00 uur op Radio Rijnmond.


 


 

 
 

Meer over dit onderwerp:
chrisnatuurlijk
Deel dit artikel: