GEWELD

Rotterdammer (20) doodgestoken bij massavechtpartij discotheek Antwerpen, alle verdachten weer vrij

Club IKON
Club IKON © GoogleMaps
Bij een steekpartij bij een discotheek in Antwerpen is vanochtend vroeg een 20-jarige Rotterdammer om het leven gekomen. Een andere Nederlandse man raakte zwaargewond. De zeven verdachten zijn allemaal weer op vrije voeten, zes van hen komen uit Rotterdam en omgeving.
Volgens de Antwerpse politie ontaardde rond 05.00 uur een vechtpartij in een steekpartij. Het 20-jarige slachtoffer overleed in de loop van de ochtend in het ziekenhuis. De andere gewonde is opgenomen in het ziekenhuis en is niet in levensgevaar. Hij was een van de zes Nederlandse verdachten.
Op beelden die bij de Belgische krant Het Nieuwsblad zijn gepubliceerd, is te zien hoe een groep mensen met elkaar op de vuist gaat bij discotheek IKON. De politie onderzoekt de toedracht.

Zeven verdachten

"We hebben heel wat politiemensen nodig gehad om alles daar te kalmeren", zegt een woordvoerder van de politie in Antwerpen. "Ook om de medische diensten te faciliteren om de gewonden te verzorgen."
Zeven mensen zijn door de politie meegenomen voor verhoor. Zes van hen zijn Nederlanders, één komt uit België. Volgens een woordvoerder van het Parket Antwerpen, het Openbaar Ministerie van België, komen de Nederlanders allemaal uit Rotterdam en omgeving. Ze zijn verhoord en weer vrijgelaten, er was volgens het Parket Antwerpen geen reden hen langer vast te houden.
Het onderzoek wordt opgepakt door de Federale Gerechtelijke Politie, een tak van de politie die zich voornamelijk richt op georganiseerde misdaad.