NIEUWS

Het weer van maandag: buien en later op de dag droog

Het weer van 18 september
Het weer van 18 september © Rijnmond
Vandaag begint de dag eerst met buien, waarbij ook een kans op onweer bestaat. Daarna is er af en toe zon en blijft het geruime tijd droog. Eind van de middag en het begin van de avond trekken enkele regen-, of onweersbuien vanuit het westen naar het oosten over de regio. De maximumtemperatuur komt uit op ongeveer 22 graden. De zuidwestenwind neemt toe en wordt matig tot vrij krachtig, en aan zee zelfs krachtig, windkracht 4 tot 6.
Vannacht zijn er opklaringen en kan lokaal nog een bui vallen. De temperatuur daalt naar ongeveer 14 graden. Aan zee staat een krachtige zuidwestenwind, windkracht 6.
Morgenochtend is er af en toe zon en blijft het droog. De middag verloopt bewolkt en aan het eind van de middag en avond valt er af en toe lichte regen, vooral aan zee. De temperatuur bereikt maximaal 19 graden, wat lager is dan de afgelopen tijd. Er staat veel wind, met een vrij krachtige wind uit het zuidwesten, windkracht 5 tot 7. Direct langs de kust bestaat er kans op (zware) windstoten.

Vooruitzichten

Woensdag wordt een droge dag met af en toe zon. De temperatuur stijgt in de middag naar 22 graden. Op donderdag begint het vanuit het westen voor enige tijd te regenen, in de middag wordt het ongeveer 20 graden.
Op vrijdag en zaterdag blijft het nog even wisselvallig, met af en toe zon en een paar buien. De temperatuur komt in de middag uit op 18 graden, wat normaal is voor eind september. Op woensdag staat er nog steeds veel wind, met aan zee kans op zware windstoten. Wat de zeer lange termijn betreft lijkt de nazomer alweer snel terug te komen!

Gemiddelde temperatuur

Tussen 11 en 20 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 19,2 graden en de minimumtemperatuur 10,5 graden. Er valt gemiddeld 28,8 mm neerslag.