112-NIEUWS

Slagboomstoring bij Koninginnebrug verholpen | Gewonde bij ongeluk op A38, snelweg dicht

De slagbomen van de Koninginnebrug gaan niet meer open
De slagbomen van de Koninginnebrug gaan niet meer open © Rijnmond
In dit blog houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van maandag 18 september.

Storing bij Koninginnebrug verholpen

Bij de Koninginnebrug in Rotterdam, die het Noordereiland met de wijk Feijenoord verbindt, was maandagmiddag een storing gaande. De slagbomen van de brug gingen daardoor niet meer omhoog. De storing duurde iets langer dan een uur. Rond 16:15 uur maakte Stadsbeheer bekend dat de storing verholpen was.

Gewonde bij ongeluk op A38 bij Ridderkerk

Een vrouw is maandagochtend gewond geraakt bij een auto-ongeluk op de A38, bij Ridderkerk. Een vrachtwagen botste op een rij auto's, waardoor de voorste auto van de weg raakte en tegen een boom tot stilstand kwam.
Het slachtoffer raakte bekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De vrouw was aanspreekbaar, maar is voor verwondingen wel naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval is de A38 richting Ridderkerk dicht. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden.
Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand
Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand © MediaTV

Hulpdiensten te water na twee helmen in sloot

De hulpdiensten zijn in de nacht van zondag op maandag uitgerukt na de vondst van twee helmen in een sloot in Alblasserdam. De melding werd rond één uur gedaan. Hierop kwam de brandweer, een duikteam, de politie en ambulance ter plaatse.
De sloot en omgeving aan de Blokweersingel werd grondig doorzocht, maar er zijn geen mensen aangetroffen, meldt Alblasserdamsnieuws.nl. Het is niet duidelijk hoe de helmen in het water terecht zijn komen. De helmen zijn meegenomen door de politie, om te voorkomen dat een tweede melding zou worden gedaan.
Twee helmen aangetroffen in sloot Alblasserdam
Twee helmen aangetroffen in sloot Alblasserdam © Alblasserdamsnieuws.nl

Bewoner Krimpen slachtoffer van babbeltruc

De politie is zondagavond gealarmeerd over een overval bij een woning aan de Fresia in Krimpen aan den IJssel. Nadat de agenten bij de woning waren, bleek het te gaan om een babbeltruc, melden lokale media. De daders zouden enige tijd in de woning zijn geweest en hebben een onbekende buit meegenomen. Hierbij zijn geen gewonden gevallen.