Excelsior met tien man gelijk bij debuut van Poldervaart

Excelsior is het nieuwe eredivisieseizoen begonnen met een gelijkspel tegen promovendus Fortuna Sittard. De Kralingers speelden met 1-1 gelijk tegen de Limburgers. Adrie Poldervaart zat tegen de groen-gelen voor het eerst op de bank als trainer van Excelsior.
In de eerste helft maakten de Rotterdammers een degelijke indruk. De Kralingers kregen daarin een aantal goede kansen. Zo krulde Anouar Hadouir een vrije trap op de paal, waarna Ryan Koolwijk verzuimde de rebound binnen te knallen.
Een tegenvaller voor Excelsior was het geblesseerd uitvallen van doelman Sonny Stevens. Hij moest na een tik tegen het hoofd met pijn aan het hoofd naar de kant. Daardoor kon Alessandro Damen na lang blessureleed zijn rentree bij de Rotterdammers maken.
Na iets meer dan een half uur spelen kreeg Excelsior loon na werken. Hadouir bracht een corner goed voor en vond Jurgen Mattheij bij de tweede paal, die raak kopte (1-0).
Fortuna Sittard kwam na de rust beter uit de kleedkamer. Zo was er een goede kopbal van Kai Heerings, die prachtig werd gepareerd door Damen. Maar twee minuten later moest de Excelsior-doelman wel de bal uit het net vissen. Jorrit Smeets krulde de bal buiten het zestienmetergebied prachtig binnen (1-1).
Tot overmaat van ramp moest Excelsior verder met tien man, nadat Luigi Bruins hard door ging op Alessandro Ciranni. Scheidsrechter Siemen Mulder nam deze beslissing pas nadat hij de beelden van de videoscheidsrechter had bekeken.
Excelsior moest dus ruim een half uur met een man minder standhouden. De Kralingers kwamen nog een paar keer gevaarlijk uit, maar een Rotterdams doelpunt bleef uit.

Excelsior - Fortuna Sittard 1-1 (1-0)

33' 1-0 Jurgen Mattheij
54' 1-1 Jorrit Smeets
Opstelling Excelsior: Stevens (27' Damen); Fortes, Mattheij, Matthys, Burnet; Koolwijk, Messaoud (90+2' Fermina), Schouten; Bruins, Hadouir (78' Van der Meer), Anderson
Rood: 57' Luigi Bruins