FEYENOORD

Slot gaat spelers rouleren in de vacante spitspositie bij Feyenoord tegen Celtic

Luka Ivanusec maakt zijn eerste goal in Rotterdamse dienst
Luka Ivanusec maakt zijn eerste goal in Rotterdamse dienst © VK Sporthoto / Yannick Verhoeven
Feyenoord start dinsdag als landskampioen van Nederland in de groepsfase van de Champions League. Trainer Arne Slot en middenvelder Quinten Timber schoven bij de persconferentie aan om vooruit te blikken op het eerste groepsduel van de Rotterdammers met de Schotse topclub Celtic.
Slot slaat Celtic momenteel hoger aan dan Rangers FC, het Schotse team dat door Champions Leaguedeelnemer PSV in de voorrondes werd uitgeschakeld. Dat is niet alleen op basis van die duels. "Maar als je de afgelopen jaren bekijkt, dan heeft Celtic beter gepresteerd dan Rangers", legt de trainer van de thuisploeg uit.

Spitspositie

Over wie Slot in de spits gaat zetten, deed de coach van Feyenoord nogal geheimzinnig. Hij sluit ook niet uit dat de aanvallers, naar verwachting Luka Ivanusec, Igor Paixão en Yankuba Minteh, tijdens het duel met Celtic van positie zullen wisselen, waardoor telkens een andere speler in de punt van de aanval staat.
Arne Slot kondigt aan wat hij met de spitspositie bij Feyenoord gaat doen
Tegen de Schotten is Slot op zijn hoede. "Het is niet dat Celtic een zwakte heeft, maar elke ploeg zet op een bepaalde manier druk. Daar moet je het juiste antwoord op hebben. Je hoopt dan de aanvallers op de juiste positie op het veld aan de bal te krijgen en dat zij de vorm van de dag hebben. Maar Celtic heeft een aantal gevaren. Er is een goede spits (Kyogo Furuhashi, red.) en er zit veel snelheid in de aanval."

'Nu ik het zo zeg, krijg ik al kippenvel'

Quinten Timber schoof maandag ook aan bij de persconferentie. Hij liet in de afgelopen drie wedstrijden namens Feyenoord een goede indruk achter. "Het is altijd een genot om op het veld van Feyenoord te staan. Ik stap elke wedstrijd het veld op met dankbaarheid. Of het goed of minder goed afloopt, de dankbaarheid blijft", zegt de middenvelder.
Quinten Timber krijgt voorafgaand aan Feyenoord-Celtic al kippenvel
In de laatste weken vult Timber bij Feyenoord de positie van de vertrokken aanvoerder Orkun Kökçü in. Met zijn erfenis is hij niet bezig. "Ik probeer wel veel van hem te leren. Dat heb ik gedaan."
Feyenoord-Celtic begint dinsdagavond om 21:00 uur en is uiteraard live te volgen op Radio Rijnmond.
Timber gaat voor de eerste keer de Champions League spelen. Hij kan niet wachten om tegen Celtic te spelen. "Het gevoel, als ik hier zit, is een aparte. Jurrïen (zijn broer, red.) heeft het al vaker tegen me gezegd dat het speciaal is en dat ik ervan moet genieten. Zaterdag reed ik met Quilindschy Hartman terug in de auto. We zeiden tegen elkaar: 'Jongen, dinsdag staan we er samen!'. Dat is speciaal. Nu ik het zo zeg, krijg ik er kippenvel van. Het is alleen maar mooi."