FEYENOORD

Ook voor Celtic is het duel met Feyenoord speciaal: 'Wim Jansen zal altijd hier vereerd worden'

Wim Jansen
Wim Jansen © Orange Pictures
Niet alleen bij Feyenoord is Wim Jansen een clublegende. Ook bij Celtic staat hij als voormalig manager hoog aangeschreven. In aanloop naar de Champions League wedstrijd tussen Feyenoord en Celtic stond trainer Brendan Rodgers stil bij de overleden oud-middenvelder.
De connectie met Jansen is nooit ver weg, stipt Rodgers aan. Het Feyenoord-icoon leidde Celtic in het seizoen 1997/1998 naar de landstitel en de beker. "Hij was een ongelofelijke manager voor Celtic op dat moment, maar hij was vooral voor Feyenoord en de Nederlandse ploeg een historische speler. Ik ben bewust van wat hij voor Celtic heeft betekend. Hij zal altijd vereerd worden door de Celtic-familie."
Kijk hieronder naar het interview met Celtic-manager Brendan Rodgers. De tekst gaat verder onder de video:
Celtic-manager Brendan Rodgers haalt de historie met Feyenoord aan
Ook ging het over de huidige loting: "We zijn blij met deze groep. Celtic speelt tegen teams met een enorme geschiedenis", vindt Rodgers. "Natuurlijk is Feyenoord-Celtic een wedstrijd met een grote historie, dankzij de finale in 1970. We zijn blij om tegen zo'n groot team te spelen."
Rodgers is met Celtic op zijn hoede voor de Nederlandse landskampioen: "Feyenoord is een goed team. De club scoort doelpunten en het voetbalt makkelijk. Arne Slot doet het goed sinds hij hier gekomen is. Hij heeft het team veranderd en daagt Ajax goed uit. Feyenoord haalt een hoog niveau met fantastische spelers. We kijken uit naar deze uitdaging."