NIEUWS

Het weer van dinsdag: wisselvallig en veel wind

Het weer van 19 september
Het weer van 19 september © Rijnmond
Vanochtend komt de zon nog af en toe even tevoorschijn. Vanmiddag is het bewolkt en aan het eind van de middag valt er wat lichte regen. De meeste regen wordt daarbij verwacht in het kustgebied. De maximumtemperatuur komt uit op 19 graden. De zuidwestenwind neemt flink toe en wordt vanmiddag vrij krachtig en aan zee hard, windkracht 5 tot 7. Verder bestaat er ook kans op windstoten.
Vanavond is het bewolkt en valt er verspreid nog wat lichte regen. Grote hoeveelheden worden daarbij niet verwacht. De nacht verloopt droog met geleidelijk opklaringen. De temperatuur komt niet lager uit dan 16 graden. Eerst aan zee nog een harde zuidwestenwind, windkracht 7. In de nacht neemt de wind aan zee af tot (vrij) krachtig, windkracht 5 of 6.
Morgen is het aardig weer met afwisselend zonnige perioden en blijft het overal droog. De maximumtemperatuur komt uit op 22 graden. Er staat een matig tot vrij krachtige en aan zee krachtige zuidwestenwind, windkracht 4 tot 6. In de middag draait de wind naar het zuiden.

Vooruitzichten

Donderdag is het bewolkt en regenachtig. Vrijdag laat de zon zich af en toe zien en valt er een enkele bui. Op zaterdag is er geregeld zon en bestaat er nog kans op een regenbui.
Zondag is een droge dag met zonnige perioden. De eerste dagen wordt het een graad of 17; op zondag loopt de temperatuur op naar 21 graden.

Klimaatgemiddelde

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.