112

Man (23) opgepakt voor ontvoering 11-jarig meisje uit Rotterdam

Archiefbeeld
Archiefbeeld © Rick Huijzer
Een 23-jarige man is opgepakt voor het meenemen van een 11-jarige meisje uit Rotterdam, dat zondag als vermist werd opgegeven. Het kind werd maandagavond teruggevonden in een auto bij de 23-jarige man uit het Brabantse Oss.
De ouders van het meisje maakten zich ernstige zorgen toen hun kind zondagochtend niet meer thuis was. De ouders alarmeerden de politie, die een grote zoekactie startte. Via social media werd haar naam en foto verspreid, online werd dat snel en veel gedeeld. Dit leverde volgens de politie niet direct tips op, maar achter de schermen ging een team verder met zoeken.
De recherche wist uiteindelijk in kaart te brengen waar de Rotterdamse tiener mogelijk was geweest. Uit camerabeelden kwam een verdachte in beeld; dat was de 23-jarige man uit Oss. De politie ging naar zijn woning, maar trof daar niemand aan.

Vindplaats

Later die maandag, rond 21:00 uur, werd zijn auto gezien op een parkeerplaats in Heesch, een plaats onder Oss. Het meisje zat naast de man in de auto. Ze is in goede gezondheid naar een politiebureau gebracht. Daar konden agenten de ouders bellen met het goede nieuws dat hun dochter terecht was.

Relatie onbekend

Het is niet duidelijk wat de relatie is tussen het kind en de Brabander. De politie is in gesprek met de 11-jarige over wat er is gebeurd. De 23-jarige man zit vast en wordt verhoord. Hij wordt verdacht van onttrekking van het ouderlijk gezag.