nieuws

Megavrachtwagens staan tot na de avondspits vast

De twee Oostenrijkse vrachtwagens die sinds dinsdagmorgen 07:00 uur vast staan op de toerit naar de A15 bij Rozenburg kunnen waarschijnlijk pas na de avondspits doorrijden. De wagens vervoeren een lading van 54 meter en kunnen geen kant meer op.
Na de avondspits wil Rijkswaterstaat de vrachtwagens proberen te laten keren met behulp van een noodweg die ze op het grasveld naast de toerit aan leggen. Om de draai te kunnen maken over het grasveld naast de afrit, moet er zand worden gestort. Ook komen er rijplaten te liggen. Dit om te voorkomen dat kwetsbare leidingen in de bodem beschadigd raken.
Om de vrachtwagens te laten keren is afrit 14 van de A15 bij Rozenburg vanaf 19:00 uur afgesloten voor verkeer.
De vrachtwagens waren vanuit Oostenrijk onderweg naar Cobelfret in de Botlek en misten een afslag. Daar konden ze de draai niet maken en kwamen ze vast te staan. Bij Cobelfret wilden ze de ferry naar Engeland nemen. De veerboot vertrekt om 20:00 uur.
Als de vrachtwagens weer kunnen rijden, mogen zij hun weg richting de veerboot wel vervolgen. De vrachtwagens vervoeren een houtconstructie voor een sporthal in Ierland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl