FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'Het was niet zo'n groot feest zoals ik bij andere Europese wedstrijden heb meegemaakt'

Luka Ivanusec moest het veld per brancard verlaten in de slotfase van Feyenoord-Celtic
Luka Ivanusec moest het veld per brancard verlaten in de slotfase van Feyenoord-Celtic © VK Sportphoto
Voor het eerst in zes Champions League-deelnames wist Feyenoord de eerste wedstrijd van de groepsfase te winnen. Celtic werd in De Kuip met 2-0 over de knie gelegd door doelpunten van Calvin Stengs en Alireza Jahanbakhsh. Maar er was niet alleen maar goed nieuws voor Feyenoord: Luka Ivanusec haalde het einde niet en moest per brancard van het veld. Dat en meer bespreken Jesse van Someren, Dennis van Eersel en Dennis Kranenburg in een kakelverse Podcast Feyenoord.
Ja, het was een fijne avond voor Feyenoord. Die conclusie mag wel worden getrokken nadat de eerste drie punten in deze Champions League-campagne binnen zijn. Desalniettemin kan niemand heen om de mogelijk zware blessure van Luka Ivanusec, een gebeurtenis die ontegenzeggelijk van grote invloed was op de sfeer na afloop. "Het zorgde voor een domper op de feestvreugde, dat was wel merkbaar", concludeerde Van Eersel. "Ook toen de wedstrijd klaar was. Het was niet zo'n groot feest zoals ik bij andere Europese wedstrijden heb meegemaakt."

'Onwennige start verklaarbaar'

Feyenoord begon onwennig aan de wedstrijd tegen Celtic, maar zowel Van Eersel als Kranenburg vond dat wel verklaarbaar. "Voor een heleboel jongens is het de eerste keer Champions League", sprak laatstgenoemde. "Dat er spanning bij zit, dat snap ik wel."
Ook van Eersel vond dat niet zo gek, ook gezien de tegenstand die Feyenoord trof. "Celtic is gewoon een hele goede ploeg, die zelf ook graag de bal wil hebben en dominant wil spelen. Dan is het niet gek dat de wedstrijd in de eerste helft heel erg in evenwicht is. In verdedigend opzicht vond ik beide elftallen ook goed spelen in de eerste helft."
Toch kwam Feyenoord op slag van rust, dankzij een rake vrije trap van Calvin Stengs, op voorsprong. Die goal werkte bevrijdend. Stengs wordt na een moeizame start de laatste weken steeds bepalender. "Hij moest ook fitter worden en ritme krijgen", aldus Kranenburg. "Als je werkt met een trainer met wie je al eerder hebt gewerkt en die je veel laat spelen, dan ga je ook leveren. Als hij meer in zijn ritme en spel komt, dan zie je wel dat Feyenoord echt nog heel veel plezier gaat beleven aan Stengs."

Waarde Jahanbakhsh

Zo weinig als er in de eerste helft gebeurde, zoveel spektakel was er in de tweede helft. Twee rode kaarten, twee afgekeurde doelpunten én een gemiste strafschop. Er was ook nog een doelpunt dat wél telde. De 2-0 van Alireza Jahanbakhsh was 'een prachtig moment voor hem en voor De Kuip', stelde Van Eersel.
Jahanbakhsh mocht afgelopen zomer vertrekken bij Feyenoord, maar wilde zelf graag blijven. "Er gaat bij hem weleens wat mis. Daarom is hij ook in de pikorde gedaald en buiten het elftal geraakt. Maar als er iemand persoonlijkheid en karakter toont, is het Alireza wel. Voor Feyenoord is het denk ik heel belangrijk dat hij erbij is gebleven dit seizoen. Op bepalende momenten vorig seizoen stond hij er en ik ben ervan overtuigd dat we dat dit seizoen ook weer gaan zien, ook al is 'ie gepasseerd."
Alireza Jahanbakhsh is de gevierde man na de 2-0 voor Feyenoord tegen Celtic
Alireza Jahanbakhsh is de gevierde man na de 2-0 voor Feyenoord tegen Celtic © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De beste Feyenoorder tegen Celtic? Kranenburg noemt Hartman, Van Eersel gaat voor Trauner. "Die was qua positioneren weer van zo'n hoog niveau vanavond. Hij stopt een gevaar al voordat het gevaarlijk wordt, door de manier waarop hij zich opstelt. Hij heeft ook geregeld gaten dichtgelopen omdat 'ie sneller was dan zijn tegenstander. Slot lichtte hem ook uit in de persconferentie."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl