112

Alleen karkas nog 'overeind'; dronebeelden laten verwoesting na vuurzee in bedrijfsloods goed zien

Schade na de brand bij een bedrijfspand in Hellevoetsluis.
Schade na de brand bij een bedrijfspand in Hellevoetsluis. © MediaTV
De brand die dinsdag uitbrak in een bedrijvenpand in Hellevoetsluis heeft enorme schade aangericht. Nadat de brandweer vandaag nog heeft nageblust, is zichtbaar wat er is overgebleven van de getroffen loods op het industrieterrein.
Van de gloednieuwe loods staat de ochtend na de brand slechts het karkas nog 'overeind'. De andere stukken van de constructie van het gebouw zijn kromgetrokken en verkleurd. Het dak is vervormd en ingezakt en binnen ligt afgebrokkeld puin.

Nabluswerk

Omstanders seinden dinsdagochtend de brandweer in, omdat er opnieuw kleine brandhaardjes waren ontstaan. De brandweer kwam snel om nog wat na te blussen. "Hier en daar zijn er nog kleine plekjes die broeien, vanwege de opbouw van het pand en de rommel die in de hoekjes ligt", legt een brandweerman uit.

'Trieste bedoening'

"Gisterenavond had ik het al gehoord en gezien, maar nu ben ik even ter plaatse gaan kijken", vertelt een loodgieter die vanochtend bij de loods stond. Hij kwam wat koppelingen halen voor zijn werk, maar zonder succes. "Die zijn gewoon weggesmolten. Daar is niets meer van over", zegt hij verbijsterd.
Of de loodgieter kan beschrijven hoe de loods er nu uitziet? "Nou, beroerd!". Hij kijkt nog eens om zich heen. "Het is één trieste bedoening nu."
Schade na de brand bij een bedrijfspand in Hellevoetsluis.
Schade na de brand bij een bedrijfspand in Hellevoetsluis. © MediaTV

Rookwolken en explosies

De brand brak gisteren rond 17:00 uur uit op een industrieterrein aan de Christiaan Huygensweg, bij een bedrijfsverzamelgebouw waarin drie bedrijven spullen hadden opgeslagen. In het getroffen bedrijfspand zou sinds twee weken een warmteservice zitten, die onder andere producten leverde aan loodgieters en installateurs.
De brandweer schaalde snel op. Bij aankomst probeerde de brandweer te voorkomen dat de vuurzee oversloeg naar de omliggende bedrijfspanden. Rond 18:45 uur was de brand onder controle.
Bij de brand kwamen dikke, zwarte rookwolken vrij en er waren ontploffingen te horen. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond riep mensen in de omgeving op om ramen en deuren dicht te houden en uit de omgeving van de brand te blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl