HET WEER

Hou vol! Na deze natte herfstdagen komt de zonnige nazomer terug

De temperatuur gaat dik in de twintig graden
De temperatuur gaat dik in de twintig graden © Stefan van der Gijze
Trek die korte broek maar weer uit de kast, maar eerst nog even geduld. De aankomende dagen zijn er nog veel buien en windstoten, maar daarna ziet het er goed uit. De verwachting van Rijnmond weerman Stefan van der Gijze is dat we volgende week weer kunnen genieten van de nazomer. Hij verwacht dat de temperaturen kunnen oplopen tot ruim in de 20 graden Celsius.
"We bevinden ons nu in een wisselvallige fase met buien en veel wind", aldus Van der Gijze. "Het is de verwachting dat er de aankomende dagen ook nog regen blijft vallen. Morgenochtend trekt er een storing over de regio die vooral in de ochtend voor veel regen zal zorgen. Vrijdag en zaterdag is het ook nog wisselvallig, waarbij de meeste buien op vrijdag zullen vallen."

Daarna zonniger

Maar daarna wordt het zonniger, voorspelt hij. "Het is de verwachting dat het zaterdagmiddag zal gaan opklaren en de zon meer te zien zal zijn. Vanaf zondag zal een hogedrukgebied invloed hebben op het weer en draait de wind naar het zuiden. Dit betekent dat er warme lucht wordt aangevoerd en dat de temperaturen gaan stijgen."
"Maandag kunnen de temperaturen oplopen tot 22 graden met veel zon. Ook dinsdag en woensdag houden die temperaturen aan."
Eerst nog regen maar de dagen daarna schijnt de zon volop.
Eerst nog regen maar de dagen daarna schijnt de zon volop. © Stefan van der Gijze

Geniet er even van

Geniet van deze mooie dagen want daarna is het volgens de weerman gedaan met het nazomerse weer en kunnen we weer regen verwachten. "Vanaf woensdag kunnen er opnieuw enkele buien vallen en vanaf donderdag neemt de kans op neerslag nog meer toe. De temperaturen blijven wel relatief hoog voor de tijd van het jaar, namelijk rond de twintig graden. Dat is twee graden hoger dan het gemiddelde."
Het weerbericht van de aankomende dagen door weerman Stefan van der Gijze

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl