nieuws

Omwonenden Hoekse Lijn: Gemeente is nog niet van ons af

De bewoners van de Strandweg in Hoek van Holland hebben teleurgesteld gereageerd op de uitspraak van de Raad van State. Die bepaalde dat het tracé van de Hoekse Lijn niet hoeft te worden aangepast. De bewoners wilden dat de metro een tunnel onder de Strandweg door zou gaan.
De bewoners zijn bang dat een kruising van de metro met het overige verkeer gevaarlijk is. "Daarnaast wordt onze wijk volledig afgesloten, doordat acht keer per uur de slagbomen dichtgaan voor de metro", zegt Peter de Snaijer van de Vereniging van Eigenaren Strandweg. "Hoe zijn wij straks nog bereikbaar bij calamiteiten?", vraagt Ann van den Berg zich af.
"Wij zijn teleurgesteld, maar moeten ons hierbij neerleggen", zegt Van den Berg. De gemeente Rotterdam is blij met de uitspraak, waarmee drie jaar juridisch touwtrekken tot een einde is gekomen.
Toch is de gemeente nog niet van de bewoners af. "Het volgende probleem ligt al te wachten", zegt Van den Berg. De metrolijn komt vlak langs de appartementen aan de Strandweg te liggen en de bewoners zijn bang voor verzakkingen of andere schade aan de ondergrondse parkeergarage.
"Onze constructeur van de appartementen vindt dat er 9 meter vanaf onze fundering géén bouwactiviteiten mogen plaatsvinden", zegt Van den Berg, "maar de gemeente denkt daar anders over. Dus wij gaan door, misschien weer wel tot de Raad van State."
De Hoekse Lijn moet in 2021 rijden tot aan het strand van Hoek van Holland. Eind dit jaar moet het eerste deel tot Hoek van Holland dorp worden opgeleverd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl