112-NIEUWS

Supermarkt in Schiedam direct gesloten na geweld tegen handhavers

Sigaretten
Sigaretten © Archief
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van donderdag 21 september.

Supermarkt in Schiedam direct gesloten na geweld tegen handhavers

De gemeente Schiedam voerde donderdag een controle uit bij een supermarkt op het Frans Halsplein. Een man, die aangaf namens de eigenaar van de winkel op te treden, werkte de controleurs met geweld tegen in het uitvoeren van hun werk. Dit laat een woordvoerder van de gemeente weten.
De man voldeed niet aan de vordering om buiten de zaak te blijven staan en zou één van de controleurs tegen de grond hebben gewerkt. Nadat de man was overmeesterd en aangehouden, kon de gemeente de controle voortzetten en werden er uiteindelijk illegale sigaretten en alcoholische drank gevonden.
De burgemeester van Schiedam heeft de supermarkt gesloten.

Vier minderjarigen aangehouden voor gewapende overval in Spijkenisse

De politie heeft vier minderjarigen aangehouden voor een gewapende overval op een toko in Spijkenisse begin dit jaar. Dit laat de politie weten op social media. Drie minderjarigen zijn deze week door de politie opgepakt. Een jongen van 15 zat al vast in een jeugdinrichting en is daar aangehouden.
De toko aan de Vondelsingel werd op 19 januari overvallen door drie jongens in zwarte kleding. Ze bedreigden het personeel daarbij met een groot mes.

Kortsluiting in trein tussen Schiedam en Delft

In een trein tussen Schiedam en Delft is vanochtend kortsluiting geweest. Daardoor ontstond rook en een sterke geur. De brandweer kwam ter plaatse. Er zaten zo'n vierhonderd mensen in de trein. Niemand raakte gewond.
De kortsluiting trof één van de twee treinstellen van de trein. De brandweer had het probleem vrij snel opgelost. Het duurde een aantal uur totdat de passagiers weer terug naar Rotterdam Centraal werden gebracht.
Door de kortsluiting reden er eind van de ochtend minder treinen tussen Rotterdam en Dordrecht en Rotterdam en Den Haag.

Brand bij afvalverwerker in Botlek

De brandweer is uitgerukt voor een brand bij een opslagplaats van afval in Botlek. De brand gebeurde bij afvalverwerker AVR bij Rozenburg. Wat voor soort afval in brand staat, is niet bekend. Er zijn geen gewonden.
Brand bij een opslag voor afval in Botlek.
Brand bij een opslag voor afval in Botlek. © MediaTV
De rook trekt naar de overkant van het water, richting Vlaardingen en Maassluis. De brandweer heeft daar metingen verricht. Buiten het bedrijventerrein zijn geen verhoogde concentraties koolmonoxide gemeten. Wel hangt er een olieachtige geur in de lucht.

Opnieuw explosie in Rotterdam-West

In Rotterdam-West is vanochtend vroeg een explosie geweest bij een huis. Dat gebeurde rond 04:00 uur aan de Jan Kobellstraat.
Op foto's is te zien dat zowel bij de voordeur als bij meerdere ramen de ruiten eruit liggen. De politie omschrijft het als 'flinke materiële schade'. Een overbuurman schrok wakker van de explosie en hielp vanochtend met het opruimen van glas. "Het was echt een keiharde knal", vertelt hij. "Ik denk dat iedereen in de buurt er wel wakker van werd."
Eén of meerdere verdachten zijn op de vlucht. Er is nog niemand aangehouden.
Voor de getroffen woning ligt glas.
Voor de getroffen woning ligt glas. © MediaTV
Afgelopen weekend waren er ook al twee explosies in Rotterdam-West. Zaterdag- en zondagmorgen ging er een explosief af bij twee naast elkaar gelegen woningen in de Grasstraat. Twee verdachten van 20 en 21 jaar werden kort daarna aangehouden. Gisteren meldde een derde verdachte, een 15-jarige Rotterdammer, zichzelf op het politiebureau.

Twee mensen bedreigd bij woningoverval

Bij een overval op een huis in het Oude Noorden in Rotterdam zijn vannacht twee mensen bedreigd met een vuurwapen. Dat gebeurde op de Zegwaardstraat.
De overvallers kwamen het huis rond middernacht binnen. Vier jongens zijn na de overval op de vlucht geslagen. Ze hebben ook iets meegenomen, maar wat dat is dat zegt de politie niet.
Niemand in het huis raakte gewond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl