WEER

Het weer van vandaag: veel regen en kans op onweer

Het weerbeeld van vrijdag 22 september
Het weerbeeld van vrijdag 22 september © Rijnmond
Vandaag is er vrij veel bewolking aanwezig maar is het landinwaarts op een enkel buitje na nu nog overwegend droog. Boven zee hangen buien die straks voornamelijk het westen van de regio binnenschuiven en daar lokaal zorgen voor flink wat regen met kans op onweer. Ook elders wordt dan de kans op enkele buien groter. De temperatuur komt vandaag uit tussen de 16 en 17 graden en de wind gaat draaien naar het zuidwesten en flink toenemen naar krachtig aan zee en tot soms vrij krachtig boven land.
Vanavond vallen er veel buien soms met onweer en veel regen. Vannacht vallen de meeste buien langs de kust en is het landinwaarts allemaal wat droger met misschien een opklaring. De zuidwestenwind neemt wat in kracht af en de temperatuur daalt naar 11 tot 15 graden.
Morgenochtend vallen er nog enkele buien, langs de kust nog kans met kans op onweer. Later in de middag moet het vanuit het noordwesten droger worden met opklaringen en neemt ook de westen tot noordwestenwind flink in kracht af. De temperaturen liggen opnieuw tussen de 16 en 17 graden.

Vooruitzichten

Vanaf zondag blijft het droog en volgen een aantal mooie nazomerse dagen in de regio met vooral op maandag veel zon. De temperaturen stijgen na het weekend naar 21 tot 23 graden met daarbij niet al teveel wind.

Gemiddelde temperaturen

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl