FC RIJNMOND

Kramer waarschuwt Feyenoord in FC Rijnmond: ‘De aanvallers van Ajax zijn geen koekenbakkers’

FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ali Boussaboun, Dennis van Eersel en Michiel Kramer
FC Rijnmond met van links naar rechts: Bart Nolles, Ali Boussaboun, Dennis van Eersel en Michiel Kramer © Rijnmond
Volgens Michiel Kramer ziet het er zondag gunstig uit voor Feyenoord. Hij denkt in FC Rijnmond dat de regerend landskampioen bij Ajax gaat winnen: “Die club ligt nu redelijk op een slachtbank. Als je kijkt naar de teams van Ajax en Feyenoord, dan is het vertrouwen bij Feyenoord hoog en dat bij Ajax minder. Ik denk dat Feyenoord daar het voordeel gaat behalen.” Toch plaatst hij één kanttekening.
Kijk hieronder FC Rijnmond terug:
Kramer waarschuwt Feyenoord in FC Rijnmond: ‘De aanvallers van Ajax zijn geen koekenbakkers’
Kramer denkt dat Feyenoord als team verder is dan Ajax, maar hij haalt aan dat de aanvallers van de Amsterdammers ‘ook geen koekenbakkers zijn’. “Die kunnen vanuit het niets iets creëren. Maar als Feyenoord levert wat het de laatste weken doet, dan gaat Feyenoord honderd procent die wedstrijd winnen”, zegt de aanvaller van RKC Waalwijk.
Ali Boussaboun, die ook aan de tafel van FC Rijnmond zat, ziet dat Ajax een vreemdelingenlegioen is. “En wanneer Ajax in de problemen komt, dan komt dat door de eigen fouten.” Bovendien heeft Ajax volgens Boussaboun geen leider in het team.
Feyenoord viert bij de cornervlag het feestje na de 1-0 tegen Celtic
Feyenoord viert bij de cornervlag het feestje na de 1-0 tegen Celtic © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
“Ajax wil ten koste van alles opbouwen, op basis van de filosofie”, meent Boussaboun. Daarom gaat er in de verdediging regelmatig iets mis bij de Amsterdammers. Feyenoordwatcher Dennis van Eersel beaamt dat en vermoedt dat de achterhoede bij Ajax kwetsbaar is. “Daardoor gaan er sowieso kansen voor Feyenoord komen”, kondigt Van Eersel aan.
Daarentegen heeft Feyenoord een betrouwbare defensie, aldus Boussaboun. Ook prijst hij de kwaliteiten van trainer Arne Slot. “Het is een geoliede machine. Feyenoord heeft vertrouwen en voetbalt makkelijk. De spelers werken bovendien hard en verdedigen goed.”

‘De opbouw naar De Klassieker is fantastisch’

Met Boussaboun en Kramer zaten twee oud-Feyenoorders aan tafel bij FC Rijnmond. Kramer won nooit De Klassieker in Amsterdam. “Maar ik heb er altijd wel zin in. Dat zijn wedstrijden waarin ik graag iets wil laten zien”, zegt Kramer over de confrontaties met Ajax. “Van buitenaf werd De Klassieker opgehypet. De opbouw naar die wedstrijd is fantastisch.”
Boussaboun won als Feyenoorder wél De Klassieker tegen Ajax in Amsterdam. Dat gebeurde in het seizoen 2005/2006. “Het was mijn eerste Klassieker. Dat is me altijd bijgebleven”, straalt de oud-aanvaller van Feyenoord. “Ik weet nog dat onze bus werd onthaald toen we terugkwamen uit Amsterdam. Prachtig!”

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl