112-NIEUWS

Overval in snackbar Ridderkerk | Twee Rotterdammers aangehouden, grote drugsvondst

De politie kwam bij de snackbar ter plaatse.
De politie kwam bij de snackbar ter plaatse. © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van vrijdag 22 september.

Overval in snackbar Ridderkerk

In een snackbar in Ridderkerk is rond 21:30 uur een overval geweest. Het gaat om Eetcafé De Parel in de Noordstraat. Het personeel van de snackbar werd bedreigd met een mes.
Niemand raakte gewond. Wel deed de overvaller een greep uit de kassa. Daarna sloeg hij op de vlucht. In de omgeving zou met politiewagens worden gezocht naar de verdachte.

Twee Rotterdammers aangehouden, grote drugsvondst

Twee Rotterdammers zijn in Nieuwegein door de politie aangehouden. De politie besloot een voertuig te controleren na een verdachte situatie in Nieuwegein. Daarbij werden drugs gevonden.
Drie verdachten werden aangehouden: twee mannen van 48 en 63 jaar oud uit Rotterdam en een 40-jarige man uit Zeist. In een woning in Zeist werd ook nog een zeer grote hoeveelheid harddrugs gevonden.
De drugs zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De verdachten zitten nog vast.

Verdachten aangehouden voor schietpartij Rotterdam

De politie heeft twee verdachten aangehouden voor een schietpartij in de Jonker Fransstraat in de wijk Rubroek in Rotterdam. Maandag werd een 17-jarige Rotterdammer aangehouden. De tweede verdachte, een 19-jarige jongen uit Rotterdam, zit al sinds augustus vast.
De schietpartij vond plaats op 14 mei. Even na 21:00 uur hoorden omwonenden schoten. Op dat moment was het druk, omdat Feyenoord die avond landskampioen was geworden. Het vermoeden is dat er voor het schieten een ruzie was tussen een aantal mannen.
Getuigen verklaarden die avond dat de vermoedelijke schutter zichzelf had verwond en was weggevlucht. Een 19-jarige Rotterdammer werd korte tijd later aangehouden na het incident. Dat gebeurde in het ziekenhuis. De twee verdachten die onlangs werden aangehouden zitten nog vast.

Verdachte dodelijke steekpartij Antwerpen meldt zich

Een 17-jarige Nederlander heeft zich donderdagavond gemeld bij het parket in België. De tiener zei betrokken te zijn geweest bij de vechtpartij bij een discotheek in Antwerpen afgelopen weekeinde. De vechtpartij ontaardde in een steekpartij waarbij een 20-jarige Rotterdammer om het leven kwam. Waar de tiener die zich gemeld heeft vandaan komt, is nog onbekend.
De verdachte zegt betrokken te zijn geweest bij de steekpartij, maar zou niet bewust gestoken hebben, aldus het parket. De jongen wordt voorgeleid bij de jeugdrechter. Het onderzoek naar zijn rol loopt nog.
Eerder werden al zeven mensen opgepakt, daar bleek de dader niet bij te zitten. Zij zijn dan ook vrijgelaten.
Club IKON
Club IKON © GoogleMaps

Auto belandt onder vrachtwagen bij ongeluk op de A15

Bij een ongeluk op de A15 richting Pernis is rond 13:00 uur een auto onder een vrachtwagen terechtgekomen. Twee inzittenden raakten daarbij bekneld.
Nadat de slachtoffers uit het voertuig waren gehaald, werden ze ter plaatse behandeld. Ze hoefden niet naar het ziekenhuis overgebracht te worden.
Vanwege de bergingswerkzaamheden is de paralellelrijbaan richting Rotterdam rond 14:30 uur nog steeds gesloten bij knooppunt Benelux.

Eisen tot 7 jaar tegen verdachten in vergisontvoeringszaak Cruquius

Het Openbaar Ministerie eist celstraffen tot zeven jaar tegen acht van de tien verdachten van de vergisontvoering in Cruquius, een dorp in Noord-Holland. De verdachten komen onder meer uit Dordrecht, Zwijndrecht en Rotterdam. De eis tegen hen was 5,5 jaar. Tegen een nog voortvluchtige verdachte uit Brussel werd zeven jaar geëist. Op basis van dna-onderzoek, videobeelden, telefoonverkeer en getuigenverklaringen zegt justitie een sterke zaak tegen ze te hebben.
Op 5 augustus 2021 werd een 56-jarige man uit Hoofddorp klemgereden en met geweld ontvoerd in Cruquius. Later bleek dat de daders eigenlijk iemand anders hadden willen ontvoeren. Na een week werd het 'vergisslachtoffer' gewond teruggevonden in een woonwijk in Delft. Het vermoedelijke werkelijke doelwit van de ontvoering was een man uit Alblasserdam.
De ontvoering had mogelijk te maken met een onderschepping van 1899 kilo cocaïne uit Ecuador in de haven van Antwerpen, die een week voor de ontvoering plaatsvond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl