REGIOSONGFESTIVAL

Van klaslokaal tot podium: zangduo Remedy op jacht naar finaleplek Regio Songfestival

Het zangduo Remedy bij Rijnmond
Het zangduo Remedy bij Rijnmond © Het zangduo Remedy bij Rijnmond
Voor het eerst organiseren alle dertien regionale omroepen van het land samen het Regio Songfestival. Iedere omroep vaardigt één deelnemer af en krijgt de eer om de eigen regio te vertegenwoordigen. Radio Rijnmond staat deze week volledig in het teken van de bekendmaking van de vijf genomineerden die kans maken om op zaterdag 4 november te mogen schitteren. Maandag trapte het zangduo Remedy af in het radioprogramma 'De Boer Op' van presentator Ruud de Boer.
Wendy en Soraya, beste vriendinnen, vormen al acht jaar het zangduo Remedy. Tijdens hun studie aan de Pabo leerden de dames elkaar kennen. "We wilden graag samen gaan zingen. Uiteindelijk hebben we geen les meer gevolgd. We zaten op school alleen maar in de kelder te zingen op een valse piano", vertelt het duo op Radio Rijnmond. Toch wisten de twee hun diploma alsnog te behalen en nu staan ze wekelijks voor de klas op de Rotterdamse basisschool 'De Kleine Prins'.
Bekijk hier de videoclip van Remedy bij Rijnmond:
Van klaslokaal tot podium: zangduo Remedy op jacht naar finaleplek Regio Songfestival
Naast lesgeven heeft het Capels-Rotterdamse duo de afgelopen jaren al flink wat ervaring opgedaan op het podium. In 2018 deden ze mee met het achtste seizoen van ‘The Voice of Holland’ en waren ze ook actief tijdens de theatertour van Berget Lewis. Later waren ze te zien in het SBS6-programma 'All Together Now'.

'Nooit Is Het genoeg'

Met het nummer 'Nooit Is Het Genoeg' doen de dames een gooi naar de eer om Rijnmond te vertegenwoordigen tijdens de finale van het Regio Songfestival. Het nummer is ontstaan vanuit de verbazing dat wij als mens soms niet meer zien wat we hebben en op zoek gaan naar ‘beter’. "Het zou zo mooi zijn als we wat meer genoegen zouden nemen met wat we hebben. Wij hopen deze boodschap over te kunnen brengen op een wat luchtigere manier. Want als je niet ziet wat je hebt, zul je nooit vinden wat je zoekt. En het gras is niet groener aan de overkant."
Beluister hier het interview van Ruud de Boer met Remedy:
Van klaslokaal tot podium: zangduo Remedy op jacht naar finaleplek Regio Songfestival
Deze week wordt elke werkdag een genomineerde bekendgemaakt in het radioprogramma 'De Boer Op', van 9:00 uur tot 12:00 uur. Vanaf maandag 2 oktober kun je twee weken online stemmen op je favoriet. Op vrijdag 13 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt, op basis van thuisstemmers en de keuze van de vakjury. Het Regio Songfestival is op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht en wordt live uitgezonden bij alle dertien regionale omroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl