REGIOSONGFESTIVAL

'Our Logic': emotionele brief aan ex bezorgt Brielse LUCIA nominatie Regio Songfestival

LUCIA bij Rijnmond
LUCIA bij Rijnmond © Rijnmond
Deze week staat Rijnmond volledig in het teken van de bekendmaking van de vijf acts die kans maken om op zaterdag 4 november te mogen schitteren op het Regio Songfestival. De vierde genomineerde van Rijnmond is LUCIA. De 21-jarige Lucia Hakbijl is opgegroeid in Brielle en doet mee met het nummer 'Our Logic'.
Lucia begon al op haar twaalfde met optredens op het podium. "Ik ben eigenlijk heel introvert, maar op het podium kan ik het meest mezelf zijn." Met haar 21 jaar heeft ze al een flinke bak ervaring op gedaan. Zo stond ze onder andere in het voorprogramma van Steffen Morrison, Bo Saris en Izo Fitzroy. Ze schrijft vooral over emoties en de dingen die haar laten piekeren. Sinds 2022 heeft ze een vierkoppige band en daarmee stond ze in de finale van 'De Grote Prijs van Rotterdam 2022' en dit jaar op het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland.
Bekijk hier de videoclip van LUCIA bij Rijnmond:
'Our Logic': emotionele brief aan ex bezorgt Brielse LUCIA nominatie Regio Songfestival

'Our Logic'

Het nummer is eigenlijk een pagina uit het dagboek van Lucia. Het is een “brief” aan haar ex. "We hadden aan het einde van onze relatie vaak problemen met communiceren waardoor er veel onuitgesproken verwachtingen ontstonden. In dit nummer leg ik mijn gevoel en kant van het verhaal aan haar uit".
Beluister hier het interview van Ruud de Boer met LUCIA:
Deze week wordt elke werkdag een genomineerde bekendgemaakt in het radioprogramma 'De Boer Op', van 9:00 uur tot 12:00 uur. Vanaf maandag 2 oktober kun je twee weken lang online stemmen op je favoriet. Op vrijdag 13 oktober wordt de winnaar bekendgemaakt, op basis van thuisstemmers en de keuze van de vakjury. Het Regio Songfestival is op zaterdag 4 november in de Stadsschouwburg in Utrecht en wordt live uitgezonden bij alle dertien regionale omroepen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl