FEYENOORD

Slot is niet bezig met favorietenrol Feyenoord in Klassieker: 'Worden wedstrijden totaal niet door beslist'

Arne Slot vorig seizoen tijdens Ajax-Feyenoord
Arne Slot vorig seizoen tijdens Ajax-Feyenoord © Patrick Goosen/Orange Pictures
In een week waarin Feyenoord de Champions League aftrapte met een zege op Celtic, wacht zondag een favorietenrol in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax. Alhoewel, daar is Arne Slot niet mee bezig. "Als gelijkwaardige teams tegen elkaar spelen, worden wedstrijden totaal niet beslist door favorietenrollen", aldus de trainer van Feyenoord.
Volgens Slot doen de huidige prestaties van Ajax, dat met vijf punten uit vier wedstrijden slechts twaalfde staat, niets af aan de moeilijkheidsgraad van de wedstrijd van zondag. "Ajax-uit is een van de moeilijkste van het seizoen, ongeacht hoe Ajax in de wedstrijd zit. Zoals Utrecht-uit en Sparta-uit dat ook zijn. Wij gaan daar met veel vertrouwen naartoe omdat we vier wedstrijden op rij gewonnen hebben. Ik heb gemerkt dat iedereen zich bewust is van de moeilijkheidsgraad, door hoe serieus er getraind wordt."
"Ik denk dat iedereen kan zien, ook donderdag weer, hoeveel individuele kwaliteit er bij Ajax op het veld staat", vervolgt Slot. "Als je tot zoveel kansen kunt komen tegen Marseille zegt dat veel over de individuele kwaliteit die je op het veld hebt staan."
Slot mist Ivanusec in Klassieker, Ueda mogelijk wel weer beschikbaar voor Feyenoord
Slot kan komende zondag geen beroep doen op Justin Bijlow en Luka Ivanusec. Hoe laatstgenoemde wordt vervangen geeft de trainer van Feyenoord nog niet prijs. "Met een nieuwe buitenspeler, daar hebben we er een aantal van. Dat is het voordeel van meer buitenspelers hebben."
Ayase Ueda zit komende zondag mogelijk wel weer bij de wedstrijdselectie. "We gaan zaterdag beoordelen of hij kan aansluiten." Gernot Trauner is ziek en moest de training van vrijdag daarom overslaan, maar Slot verwacht hem er zondag gewoon bij.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl