nieuws

Auto op de kant bij Alblasserdam, A15 weer open

Op de A15 is donderdag een flinke aanrijding geweest ter hoogte van Alblasserdam. De weg was tot 17:30 uur helemaal dicht in de richting van Gorinchem. Zeker vier andere auto waren betrokken bij het ongeval.
Een auto was op de zijkant terecht gekomen net voorbij de Noordtunnel. De bestuurster - een 31-jarige Rotterdamse - werd door de brandweer uit de auto gehaald. Het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Een andere automobiliste had last van haar ribben en is ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Verder waren er onder de betrokkenen geen gewonden. Een opgeroepen traumahelikopter was niet nodig en vertrok later weer.
De vluchtstrook werd al snel geopend om verkeer langzaam langs het ongeluk te leiden. Rond 16:30 uur was ook de eerste rijstrook geopend om wachtende auto's en vrachtwagens door te laten. Vanwege politieonderzoek bleven de andere rijbanen nog langer afgesloten.
Door de afsluiting raakten ook de wegen rondom het ongeluk overvol, onder andere op de brug over de Noord van Hendrik-Ido-Ambacht naar Alblasserdam. Die brug gaat ook nog af en toe open voor zeilboten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl