WEERBERICHT

Het weer van vandaag: stevige buien met misschien een klap onweer

De weerkaart van vandaag.
De weerkaart van vandaag. © Rijnmond
Vandaag is voorlopig de laatste dag met wisselvalligheid in de vorm van buien, soms kunnen dat nog stevige buien zijn met veel regen en een klap onweer.
Later vanmiddag blijft het vaker droog met steeds meer zonneschijn. De temperatuur komt met 16 tot 17 graden vanmiddag iets uit onder de normaal voor deze tijd van het jaar. De wind komt uit westelijke richtingen en kan aan zee soms vrij krachtig zijn, windkracht 5. Boven land is de wind vaak matig met een windkracht 3. Vanavond neemt de wind af.
Vanavond en vannacht volgen er brede opklaringen en blijft het droog. De temperatuur daalt naar 9 graden in het oosten van de regio tot 13 graden direct aan zee. De wind draait naar het zuiden en stelt landinwaarts weinig meer voor. Aan zee kan het soms nog matig waaien.
Morgen wordt overduidelijk de beste dag van het weekend. Het blijft droog en er is veel ruimte voor de zon. Door de matige tot aan zee misschien vrij krachtige zuidenwind kan het opwarmen tot ongeveer 19 graden en voelt het morgenmiddag heerlijk aan buiten.

VOORUITZICHTEN:

We hebben een aantal fraaie nazomerdagen voor de boeg met vooral op maandag veel zonneschijn. De temperaturen opereren die dagen op een hoger niveau met regionaal 20 tot 23 graden. Er is weinig wind waardoor het in de zon in de middag fijn aanvoelt buiten. Op dinsdag en/of op woensdagavond moeten we ook weer rekening houden met een bui maar dat mag de pret zeker niet drukken.

GEMIDDELDE ROTTERDAM AIRPORT:

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl