112

Leegstaande boerderij in Rotterdam-Lombardijen brandt volledig uit

De boerderij aan de Pascalweg is volledig uitgebrand.
De boerderij aan de Pascalweg is volledig uitgebrand. © MediaTV
In een leegstaande boerderij aan de Pascalweg in Rotterdam-Lombardijen heeft in de nacht van zaterdag op zondag een zeer grote brand gewoed. De brandweer was snel ter plekke, maar kon niet voorkomen dat het historische pand volledig uitbrandde. Er is niemand gewond geraakt.
De brand brak door een nog onbekende reden uit rond 03:00 uur. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse en sloot de Pascalweg ter hoogte van de Bergambachtstraat tijdelijk af in verband met de bluswerkzaamheden. Even voor 05:00 uur meldde de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond dat de brandweer de boerderij gecontroleerd laat uitbranden.
Bij de brand is ook rook en roet vrijgekomen. De rook veroorzaakte zondagochtend vroeg stankoverlast in IJsselmonde en Capelle aan den IJssel. De Veiligheidsregio riep omwonden op om deuren en ramen gesloten te houden.
De vrij gekomen roetdeeltjes zijn verder niet gevaarlijk en zijn normale verbrandingsresten die bij een brand vrijkomen. Ze zijn gewoon met water weg te spoelen, al is het vermijden van huidcontact wel belangrijk.
Het dak van de historische boerderij stortte al snel in door de vlammen.
Het dak van de historische boerderij stortte al snel in door de vlammen. © MediaTV

Niet voor het eerst

Het is niet voor het eerst dat een brand de historische boerderij, met de naam De Gouden Leeuw, in de as legt. In de 18e eeuw was het ook al raak. Toen is de boerderij herbouwd en uiteindelijk gekocht door Rotterdam Wonen om het pand in ere te herstellen. Sinds april dit jaar stond de boerderij te koop als ontwikkellocatie voor een hotel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl