SPARTA

Vroeg doelpunt voldoende voor winst Sparta tegen zwak Vitesse (1-0)

Sparta heeft de thuiswedstrijd tegen Vitesse met 1-0 gewonnen. Een verdiende zege voor de ploeg van trainer Jeroen Rijsdijk, die wel hoger uit had moeten vallen. De Rotterdammers stijgen door de winst naar de vijfde stek van de eredivisie.
Vitesse kreeg in de openingsfase de eerste mogelijkheid via Kacper Kozlowski - hij schoot naast - maar daarna had Sparta werkelijk niets meer te duchten van de Arnhemmers.
Arno Verschueren opende de score een minuut later met een prima schot van afstand. Dat deed hij op aangeven van Koki Saito: 1-0. In de eerste bedrijf was de Belg sowieso de gevaarlijkste man op het veld.
Arno Verschueren is op zoek naar een gaatje in de defensie van Vitesse
Arno Verschueren is op zoek naar een gaatje in de defensie van Vitesse © VK Sportphoto/Mischa Keemink
Verschueren kreeg meerdere kansen om het zeer matige Vitesse pijn te doen. Na een kwartier voetballen was zijn inzet te slap om keeper Eloy Room te verontrusten. Enkele minuten later was Verschueren het eindstation van de mooiste Rotterdamse aanval over veel schijven, maar ook nu miste zijn schot kracht.
Nick Olij over voorselectie Oranje: "Veel berichtjes gehad van collega keepers. Dat doet me wel wat."
Een volgende knal van Verschueren, een poging uit de tweede lijn, werd uit de hoek gebokst door Room. Ook Pelle Clement (over) en Tobias Lauritsen (teenlengte te kort) slaagden er niet in om de score voor rust te verdubbelen.
In de tweede helft kreeg Sparta wel snel een domper te verwerken. Saito raakte na een duel met Carlens Arcus geblesseerd en zocht de kleedkamer op. Agustin Anello verving hem. En hij kreeg snel een kansje na geschutter bij Vitesse, maar de invaller was niet scherp.
Arno Verschueren goudhaantje tegen Vitesse: "Deze tegenstander ligt mij blijkbaar goed."
De volgende kans was voor Clement. Na een voorzet van Djevencio van der Kust - die de voorkeur kreeg boven Django Warmerdam – belandde de inzet van Clement op de lat.

Goals geannuleerd

Na 65 minuten werd een heel fortuinlijke treffer van Joshua Kitolano, via het been van Melle Meulensteen, afgekeurd vanwege buitenspel. Even later kreeg Kitolano de bal in kansrijke positie niet onder controle.
Rijsdijk tevreden maar ziet ruimte voor verbetering. "Kansen creëren is één, de volgende stap is het afronden."
De wedstrijd werd, ondanks de magere tussenstand, nooit echt meer spannend. Vitesse slaagde er geen moment in om gevaarlijk voor het doel van keeper Nick Olij te verschijnen. Sparta scoorde in blessuretijd nog wel, via Anello, maar hij deed dat in buitenspelpositie.

Sparta - Vitesse 1-0 (1-0)

6' 1-0 Arno Verschueren
Opstelling Sparta: Olij; Bakari, Meissen, Velthuis, Van der Kust; De Guzman (77. Metinho), Verschueren, Kitolano, Clement (84. Neghli), Lauritsen (77. Brym), Saito (49. Anello)
Kijk hieronder naar de NOS Sport-samenvatting van Sparta-Vitesse:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl