nieuws

Aboutaleb wil geen chaos meer tijdens verkiezingen

stemmen.cropresize.3.jpg
stemmen.cropresize.3.jpg
ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam neemt maatregelen om de verkiezingen voortaan ordelijk te laten verlopen. Dat meldt burgemeester Aboutaleb.
De burgemeester wil dat er in de stembureaus een vaste looproute komt naar de stemhokjes. Ook krijgen de stembureaus een ochtendploeg en een verse avondploeg, zodat er bij het tellen van stemmen minder fouten worden gemaakt. Stadswachten moeten erop gaan toezien dat alles volgens de regels verloopt.
Op de verkiezingsdag beantwoordt een speciaal telefoonteam inhoudelijke vragen. Een 'support team' staat de hele dag klaar om eventuele onderbezetting op te vangen. Verder wil burgemeester Aboutaleb dat via de lokale en regionale media, zoals RTV Rijnmond, meer instructies worden gegeven.
Dit alles moet ertoe leiden dat er niet meer zo'n chaos ontstaat als bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Burgemeester Ahmed Aboutaleb: "De ervaring van 3 maart leert dat een aantal onderdelen in het verkiezingsproces verbetering behoeft. Dat geldt voor zowel de gang van zaken in en rond de stemlokalen als voor de telling. Met deze maatregelen wil ik het vertrouwen van de Rotterdammers in de organisatie van de verkiezingen herstellen".