112

Handgranaat gevonden in speeltuin in Rotterdam

Handgranaat in Groepstraat in Rotterdam-Charlois
Handgranaat in Groepstraat in Rotterdam-Charlois © MediaTV
In dit artikel houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opmerkelijke 112-nieuws van zondag 24 september.

Handgranaat gevonden in speeltuin in Rotterdam

In een speeltuintje aan de Groepstraat in Rotterdam is zondagavond een handgranaat aangetroffen. Volgens de politie heeft een jongen de granaat in de bosjes gevonden, en die meegenomen naar het speeltuintje. De ouders van de jongen hebben de politie gebeld toen ze door kregen waar de jongen mee speelde. Met een röntgenscanner hebben experts van de Explosieven Opruimingdienst de granaat onderzocht. Er was even twijfel of de granaat echt was - later bleek dat het daadwerkelijk om een explosief ging. De granaat wordt verder onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut, en zal daarna worden vernietigd.
Met een röntgenscanner onderzoeken experts van de EOD de granaat
Met een röntgenscanner onderzoeken experts van de EOD de granaat © MediaTV

Brand in berging aan Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel

In een kelderbox van een flat aan de Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel stond zondagmiddag een scooter in brand. De uitgerukte brandweerlieden troffen dikke zwarte rooktonwikkeling aan en vonden niet veel later in de kelderruimte een brandende scooter. De tweewieler was niet meer te redden, maar er raakte niemand gewond.
Scooter in lichterlaaie aan de Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel
Scooter in lichterlaaie aan de Valeriusrondeel in Capelle aan den IJssel © Nieuws op Beeld

Auto in Schiedam beschoten, politie zoekt getuigen

De eigenaar van een auto die geparkeerd stond aan het Jacques Urlusplein in Schiedam vond zaterdagmiddag zijn auto terug met een kogelgat in de ruit én in het kinderzitje op de achterbank. De politie is nu op zoek naar getuigen die iets gezien hebben tussen vrijdagavond en zaterdagavond, en hoopt dat omstanders misschien beelden hebben van de schutter. De eigenaar is geschrokken, maar mankeert niets.

92-jarige vrouw belandt in de sloot

Een 92-jarige vrouw uit Gorinchem is zondag aan het eind van de ochtend in een sloot aan de Kennelweg beland. Aangesnelde omstanders en hulpverleners konden haar snel weer op de kant krijgen. De vrouw was aanspreekbaar en gaf zelfs aan zin te hebben in een energiedrankje. Ter controle is zij vervoerd naar het ziekenhuis.
Hoe de vrouw in het water is terechtgekomen is onduidelijk. Op de kant stond wel haar rollator nog. Mogelijk is daarmee iets mis gegaan, zo vertelt een politiewoordvoerder.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl