FEYENOORD

Klassieker in Johan Cruijff Arena definitief gestaakt, Feyenoord stond comfortabel met 3-0 voor

Drie fakkels kwamen op het veld terecht tijdens de tweede helft van Ajax-Feyenoord
Drie fakkels kwamen op het veld terecht tijdens de tweede helft van Ajax-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord heeft het einde niet gehaald. De Rotterdammers stonden in de onrustige Johan Cruijff Arena comfortabel met 3-0 voor door treffers van Santiago Giménez (2x) en Igor Paixao in de eerste helft. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük moest het duel liefst drie keer stilleggen. Na de laatste keer werd de wedstrijd niet meer hervat.
In de openingsfase was het balbezit voor Ajax, maar Feyenoord sloeg met de eerste de beste kans direct toe. Quinten Timber had een groot aandeel in die treffer. Hij won een duel van Anton Gaaei en bereikte Giménez. De spits maakte het op overtuigende wijze af: 0-1.
Feyenoord viert de 0-1 van Santiago Gimenez tegen Ajax
Feyenoord viert de 0-1 van Santiago Gimenez tegen Ajax © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na die goal was Ajax een paar keer dreigend. Een schot van Steven Berghuis werd door Timon Wellenreuther net uit de hoek getikt en Carlos Forbes pegelde kort daarna maar net voorlangs.
Zo klonk de 0-1 van Santiago Gimenez bij Ajax-Feyenoord op Radio Rijnmond
Drie minuten later verdubbelde het uiterst productieve Feyenoord de score. Met dank aan rechtsback Gaaei, die de bal zomaar in de voeten van Giménez schoof. De Mexicaan maakte het vervolgens wel goed af: 0-2.
Zo klonk de 0-2 van Santiago Gimenez bij Ajax-Feyenoord op Radio Rijnmond
Die treffer werd een ‘fan’ van Ajax te veel, hij gooide een bekertje op het veld. Het duel lag een paar minuten stil en nadat de dader uit het stadion was gezet, werd de wedstrijd hervat. En dat deed Feyenoord goed.
Een vrije trap van David Hancko zeilde nog net naast, maar kort daarna was het wel raak. Feyenoord counterde op schitterende wijze naar de 0-3. Giménez was nu niet de doelpuntenmaker, maar leverde wel de assist. Igor Paixao tikte de bal binnen.
Zo klonk de 0-3 van Igor Paixão bij Ajax-Feyenoord op Radio Rijnmond
Niet veel later moesten beide teams naar de kleedkamer. Vanaf de tribune werd vuurwerk op het veld gegooid door gefrustreerde supporters en dus kon scheidsrechter Serdar Gözübüyük niets anders doen dan de spelers naar binnen dirigeren.
Ajax en Feyenoord druipen in de eerste helft af nadat er vuurwerk op het veld is beland
Ajax en Feyenoord druipen in de eerste helft af nadat er vuurwerk op het veld is beland © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Na ruim tien minuten kwamen de spelers van Ajax en Feyenoord het veld weer op in de onrustige Johan Cruijff Arena. Feyenoord was even niet bij de les. Na een fout van Wellenreuther ging een omhaal van Forbs maar net over. Feyenoord kreeg in blessuretijd ook nog kansen.
Yankuba Minteh sprintte langs Borna Sosa, maar kon niet meer dan een zwak puntertje produceren. Kort daarna vuurde Minteh wel met overtuiging, maar doelman Jay Gorter pakte zijn inzet.
In de tweede helft gebeurde er in de beginfase niets noemenswaardigs in de compleet stilgevallen Arena. Maar na ruim tien minuten gooiden een aantal mensen weer vuurwerk op het veld. Gözübüyük stuurde de spelers wederom naar binnen. Het was direct het einde. Een kwartier later werd de wedstrijd definitief gestaakt. Een triest einde van de Klassieker.

GESTAAKT: Ajax - Feyenoord 0-3 (0-3)

9' 0-1 Santiago Gimenez
18' 0-2 Santiago Gimenez
37' 0-3 Igor Paixão
Opstelling Feyenoord: Wellenreuther; Geertruida, Trauner, Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs; Minteh, Gimenez, Paixão

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl