FEYENOORD

Analyse: 'Ajax-Feyenoord moet deze week écht uitgespeeld worden in een lege Arena'

Feyenoord viert de 0-1 van Santiago Gimenez tegen Ajax
Feyenoord viert de 0-1 van Santiago Gimenez tegen Ajax © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Wat een akelige voetbalmiddag in Amsterdam. Bij een stand van 0-3 voor Feyenoord werd de Klassieker tegen Ajax definitief gestaakt. Een bekertje op het veld, twee keer vuurwerk. Na drie keer was het klaar. Einde wedstrijd. "Drie punten eraf voor Ajax", vindt analyticus Emile Schelvis.
"In Amsterdam moeten er nu ook netten komen, het kan daar dus ook niet. En dus drie punten eraf. Ik ben benieuwd hoeveel supporters dan nog vuurwerk op het veld durven te gooien."
Schelvis vindt ook dat het restant van Ajax - Feyenoord deze week uitgespeeld moet worden. Maar Ajax speelt woensdag al een inhaalduel met FC Volendam. "Die moeten ze eruit halen. Deze wedstrijd moet uitgespeeld worden in een lege Arena, die laatste 35 minuten. Dat is ook in het belang van de competitie, want de titel gaat tussen PSV en Feyenoord. Zij (Feyenoord, red.) verdienen het om in deze vorm met meer goals verschil te winnen. Daar moet de KNVB gehoor aan geven."
Bij Ajax is de ellende groot. "Het is daar een groot moeras. Niemand weet wie waar over gaat, maar ze trekken elkaar allemaal omlaag. En het geld dat ze in de Champions League verdiend hebben, verdwijnt als sneeuw voor de zon met deze spelers. Feyenoord gaat een mooie inhaalslag maken en ook in Eindhoven lachen ze zich rot. Die financiële slag ga je helemaal maken."
Schelvis vervolgt: "Maar Feyenoord moet zelf ook geld verdienen, de allerbeste spelers voor topbedragen verkopen, Champions League blijven spelen en een serieuze kans maken op overwinteren. Met een goede technische staf erbij. Hier in Rotterdam hebben ze ook jarenlang lopen prutsen, met minkukels, maar nu hebben ze het wel met goede mensen voor elkaar. Dat mag je niet meer uit handen geven. Als we de ellende van deze wedstrijd wegstrepen, is dat de conclusie."
Luister hieronder naar de volledige analyse van Emile Schelvis:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl