FEYENOORD

Podcast Feyenoord: 'De kans om echt iets unieks te doen is Feyenoord ontnomen'

Santiago Giménez viert een doelpunt tegen Ajax
Santiago Giménez viert een doelpunt tegen Ajax © VK Sportphoto/Yannick Verhoeven
In Podcast Feyenoord blikken we uiteraard terug op de gestaakte Klassieker in de Johan Cruijff Arena tussen Ajax en Feyenoord. De Rotterdammers stonden met 3-0 voor tegen de aartsrivaal toen het duel definitief gestaakt werd. "Een bewuste sabotageactie van de F-side van Ajax, zij zagen de bui ook al hangen. Dit was een monsterzege geworden voor Feyenoord, want het was echt niet bij 3-0 gebleven", aldus Dennis van Eersel.
"Het was zo stil in de Arena, je hoorde helemaal niets. Dat maak je eigenlijk nooit mee als Feyenoord daar speelt. Als je een keer een hoge uitslag neer kon zetten, was het vandaag. Dat wordt dan op zo'n manier de nek omgedraaid", zegt Dennis Kranenburg.
"En het wordt een enorme puzzel om deze wedstrijd in te passen in het speelschema. Dan is 3-0 als einduitslag de meest makkelijke optie, maar ook de meest frustrerende." Van Eersel: "Er is Feyenoord echt een kans ontnomen om echt iets unieks te doen, een vernederende nederlaag voor Ajax in eigen huis."
Feyenoord was tegen het zwalkende Ajax uiterst effectief. "Dat zagen we tegen SC Heerenveen ook. Vandaag speelde Feyenoord echt niet de beste wedstrijd, maar het was heel efficiënt."
Santiago Giménez scoorde weer twee keer voor de ploeg van trainer Arne Slot. Waar gaat dit eindigen voor hem dit seizoen? "Als hij in dit tempo door blijft gaan, gaat Giménez wel richting 27 of 28 goals", denkt Kranenburg.
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl
.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl