HET WEER

Het weer van vandaag: na een prachtige zonsopkomst wordt het zonnig én bewolkt

De maandagochtend begon met een prachtige rode lucht
De maandagochtend begon met een prachtige rode lucht © Stefan van der Gijze
Een nieuwe week is aangebroken en de maandagochtend begint gelijk met een prachtige, rode en bewolkte lucht. In de loop van de ochtend zal die zon zich steeds meer achter de wolken gaan verschuilen, en later op de middag kan er aan de kust wat lichte motregen vallen.
De middagtemperatuur is normaal voor deze tijd van het jaar, het wordt maximaal 18 graden. De wind waait matig, komend uit het zuiden en later draaiend naar het zuidwesten. Vanavond en vannacht is er vrij veel bewolking, maar het blijft overal droog. De temperatuur daalt naar 14 graden langs de kust en 11 graden in het oosten van de regio. Het weer blijft rustig, met slechts een zwakke tot matige wind, die uit het zuiden komt.
Morgen wordt een mooie herfstdag met veel zon en wat sluierbewolking. Alleen in de ochtend kunnen er in eerste instantie nog enkele wolkenvelden voorkomen. Het blijft de hele dag droog, en de maximumtemperatuur stijgt naar 21 graden. De wind waait zwak tot matig, aan zee matig, en komt uit het zuiden.

De vooruitzichten

De komende dagen laat de zon zich geregeld zien en blijft het droog. In de loop van donderdag, en in de nacht naar vrijdag en vrijdagochtend, kan er plaatselijk een regenbui voorkomen. Woensdag wordt de warmste dag met een maximumtemperatuur van 22 graden. Maar ook daarna hebben we nog steeds te maken met temperaturen boven het klimaatgemiddelde van 18 graden.

Gemiddelde Rotterdam Airport

Tussen 21 en 30 september bedraagt de gemiddelde maximumtemperatuur 18,3 graden en de minimumtemperatuur 10,0 graden. Er valt gemiddeld 30,0 mm neerslag.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl