112-NIEUWS

Twee aanhoudingen na mogelijke schietpartij Rotterdam-Zuid | Vijftien aanhoudingen na Ajax-Feyenoord

Na de melding van een schietpartij op de Carnissesingel werden twee mannen aangehouden
Na de melding van een schietpartij op de Carnissesingel werden twee mannen aangehouden © Media TV
In dit bericht houden we je op de hoogte van het belangrijkste en meest opvallende 112-nieuws van maandag 25 september.

Twee aanhoudingen na mogelijke schietpartij Rotterdam-Zuid

De politie doet onderzoek naar een mogelijke schietpartij in de Rotterdamse wijk Carnisse. Een man belde maandagavond 112 en zei dat hij was beschoten op de hoek van de Carnissesingel en de Lepelaarsingel. De man is naar het ziekenhuis gebracht. In een woning aan de Lepelaarsingel zijn twee mannen aangehouden. De politie is nog op zoek naar mensen die iets hebben gezien of die camerabeelden hebben van wat er is gebeurd.

Cel en behandeling voor Rotterdammer die wapens wilde kopen

Een 48-jarige Rotterdammer moet een half jaar de cel in omdat hij heeft geprobeerd om acht wapens te kopen. De oud-militair moet zich daarnaast ook laten behandelen en begeleiden, zodat hij kan werken aan zijn problemen.
De man liep tegen de lamp toen hij wapens online bestelde bij een undercoveragent. Op het moment dat de deal zogenaamd rond was, werd hij aangehouden. Hij had toen 18 duizend euro cash bij zich. De Rotterdammer staat te boek als een zogenoemde soeverein. Soevereinen erkennen de overheid en de wetten die door de staat zijn uitgevaardigd niet.
De rechter komt op een lagere straf uit, omdat de man geen samenzwering op touw had gezet en zijn verhalen over wapens vooral grootspraak zouden zijn.

Vijftien aanhoudingen bij gestaakte wedstrijd Ajax-Feyenoord

De politie heeft zondag 24 september vijftien rellende supporters aangehouden voor ongeregeldheden tijdens de 'klassieker': de voetbalwedstrijd tussen rivalen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijf Arena in Amsterdam. De wedstrijd werd vroegtijdig gestaakt nadat hooligans de hoofdingang van de Arena met geweld binnendrongen. Het is niet bekend waar de aangehouden verdachten vandaan komen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Rotterdammer (38) opgepakt voor steekpartij

De politie heeft zondagavond een 38-jarige Rotterdammer opgepakt voor een steekpartij aan De Kommert diezelfde ochtend. Daarbij raakte een 33-jarige man uit Heerlen gewond. De politie kon de man aanhouden na een zoektocht met een politiehelikopter en een melding op Burgernet. De man werd aangehouden op de openbare weg in de wijk Welten.

Bewoner met wapen bedreigd tijdens woningoverval

Aan de Jozef Oreliosingel in Schiedam heeft in de nacht van zondag op maandag een woningoverval plaatsgevonden. Dat gebeurde rond 00:45 uur 's nachts. De bewoner is bedreigd met een wapen, maar raakte niet gewond. De politie is op zoek naar meerdere verdachten en doet onderzoek. Het is niet bekend of er buit is gemaakt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl