FEYENOORD

Slechts twee opties bespreekbaar voor Feyenoord, KNVB niet zeker van snelle beslissing Klassieker

De 0-3 tussenstand op het scorebord tijdens Ajax-Feyenoord
De 0-3 tussenstand op het scorebord tijdens Ajax-Feyenoord © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
De gestaakte Klassieker van zondagmiddag blijft de gemoederen bezighouden. Feyenoord stond na 55 minuten met 3-0 voor in Amsterdam, toen er voor de tweede keer vuurwerk op het veld werd gegooid. Dat was voor scheidsrechter Serdar Gözübüyük aanleiding het duel wederom stil te leggen en definitief te staken. Maandag zijn alle betaald voetbalclubs in Zeist voor regulier overleg, waar de uitkomst van De Klassieker als extra punt op de agenda is toegevoegd. Voor Feyenoord zijn er twee opties mogelijk.
Wat de landskampioen betreft wordt de wedstrijd nog deze week uitgespeeld of de 0-3 tussenstand wordt omgezet in de definitieve eindstand. Het verder opschuiven van het nog te spelen restant is voor de club geen optie. Door de overvolle speelkalender zal het voor de KNVB een flinke puzzel worden om alles in te passen.
Een woordvoerder van de KNVB heeft vandaag aan Rijnmond laten weten niet zeker te zijn dat er vandaag al duidelijkheid komt over het vervolg van Ajax-Feyenoord. In het geval dat de voetbalbond toch besluit om het restant pas over meerdere weken uit te spelen, dan zou het kunnen dat Feyenoord zich daar niet bij neerlegt. Een vervolg zou dan een kort geding kunnen zijn, waarbij een rechter zich op korte termijn buigt over een definitief oordeel.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl