FEYENOORD

Klassieker woensdag uitgespeeld zonder publiek, maar Ajax wil dan niet tegen Feyenoord spelen

Ajax-Feyenoord werd na 56 minuten definitief gestaakt
Ajax-Feyenoord werd na 56 minuten definitief gestaakt © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Het restant van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord wordt woensdag om 14:00 uur zonder publiek uitgespeeld. Dat is de uitkomst van een overleg van het competitiebestuur betaald voetbal. Het tijdstip is in overleg met de gemeente Amsterdam bepaald.
Zondagmiddag werd de Klassieker na 56 minuten definitief gestaakt. Tot tweemaal toe werd vanaf de tribune vuurwerk op het veld gegooid, waarna scheidsrechter Serdar Gözübüyük niets anders kon dan het duel te beëindigen.
Voor Feyenoord waren er twee opties bespreekbaar: of de 0-3 tussenstand zou ook de eindstand worden, of het restant van het duel zou op zeer korte termijn uitgespeeld worden. Dat laatste is ook het uitgangspunt van het competitiebestuur, dat de wedstrijd op de kortst mogelijke termijn wilde hervatten.
De wedstrijd tussen Ajax en FC Volendam, die oorspronkelijk aanstaande woensdag gepland stond, wordt uitgesteld. Ajax gaat hier niet mee akkoord en overweegt juridische stappen. Ook FC Volendam 'onderzoekt wat de rechten zijn van de club'.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl