GEZONDHEID

Robert (43) krijgt hartstilstand op de sportschool, personal trainers redden zijn leven

Holleman, Uludag en Verzijden
Holleman, Uludag en Verzijden © SCHIE
"Ik ben heel blij dat ik hier nog sta", zegt Robert Holleman terwijl hij twee dagen na zijn hartstilstand de personal trainers de hand schut. "Dank je wel voor je snelle actie", zegt hij tegen Jeffrey Verzijden en Deniz Uludag.
Het verhaal van Holleman begint vorige week woensdag als hij aan het roeien is bij Sportcity in Schiedam: "Ik merkte eigenlijk niks geks tijdens het roeien zelf", vertel hij aan SCHIE. "Geen steken in mijn borst of iets dergelijks." Als hij wil opstaan van het roeiapparaat, valt hij neer. "Daarna weet ik niks meer."
Personal trainer Deniz Uludag ziet Holleman op de grond liggen en aarzelt geen moment: "Toen ik zag dat hij niet bewoog, wist ik dat het foute boel was." Hij roept zijn collega Jeffrey Verzijden erbij. Die checkt de hartslag van Holleman, haalt meteen het AED-apparaat dat in de sportschool hangt en zorgt ervoor dat 112 wordt gebeld.

'Niet tijdens mijn dienst dat er iemand komt te overlijden'

De twee personal trainers starten de reanimatie. Al snel zijn ambulance, brandweer en politie aanwezig en wordt Holleman over gebracht naar het ziekenhuis. Twee dagen later, op vrijdag, komt Holleman al naar de sportschool om zijn redders te bedanken: "Ik kom jullie geruststellen, ik ben er weer bovenop, of ik er helemaal bovenop ben, moet nog blijken als ik volgende week de arts weer zie, maar ik sta weer op m'n eigen benen", zegt Holleman tegen Verzijden.
Het bezoekje van Holleman doet de trainers goed. Uludag: "Ik was blij toen ik hoorde dat hij nog leefde". Verzijden vult aan: "Ik wilde Robert niet missen. Niet tijdens mijn dienst dat er iemand komt te overlijden."
Dit is een verhaal van onze mediapartner SCHIE

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl