nieuws

Nieuwe wijk, nieuw winkelcentrum: 'Dit heeft Gorinchem nodig'

Terwijl in de binnenstad van Gorinchem nog veel winkels leeg staan, krijgen bewoners van de nieuwbouwwijk Hoog Dalem fonkelnieuwe winkels om de hoek. Daar opent woensdag Winkelcentrum Hoog Dalem de deuren.
Er komen twee supermarkten en verschillende speciaalzaken. De nieuwe ondernemers staan te popelen om te beginnen in Gorinchem. "We zijn druk bezig. Nog twee dagen en dan gaat het gebeuren", zegt Eric-Jan Kruis, bedrijfsleider van de slager die in het winkelcentrum komt. "Spannend, maar wel super leuk."
Volgens hem is Gorinchem toe aan een dergelijk winkelcentrum. "Dit heeft veel potentie", zegt hij. "Mede door de grote supermarkten en de speciaalzaken."
Robbert Koster, eigenaar van de lunch- en koffiezaak die in Hoog Dalem komt, bevestigt dat. "Ik denk dat Gorinchem hier al jaren naar uitkijkt. Ik denk dat het andere winkelcentrum, en vooral het parkeerterrein, te klein is voor het verzorgingsgebied."
Woensdag wordt het winkelcentrum geopend door patissier Robèrt van Beckhoven (bekend van Heel Holland Bakt). Koster verwacht die eerste dag veel aanloop. "Maar dat moeten we aankunnen, hoor. We hebben zaterdag al proefgedraaid met familie en vrienden. Ik denk dat we er klaar voor zijn."
<i>Zes weken lang trekken verslaggevers door de regio tijdens de RTV Rijnmond Zomertoer. Elke week wordt een deel van het Rijnmondgebied uitgelicht op tv, radio, de website en social media. De verhalen en reportages van deze weken zijn </i><a href="http://www.rijnmond.nl/zomertoer"><i><u>hier</u></i></a><i> terug te vinden.</i>

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl