FEYENOORD

Feyenoord-directeur Te Kloese baalt van KNVB: 'De enige juiste uitkomst was een 3-0 eindstand'

Ajax en Feyenoord druipen in de eerste helft af nadat er vuurwerk op het veld is beland
Ajax en Feyenoord druipen in de eerste helft af nadat er vuurwerk op het veld is beland © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Dennis te Kloese is teleurgesteld in de beslissing van de KNVB om het restant van Ajax-Feyenoord woensdagmiddag uit te spelen. “De enige juiste uitkomst was een 3-0 eindstand”, zei de Feyenoord-directeur maandagavond bij Ziggo Sport.
Te Kloese heeft zondag niet kunnen genieten in Amsterdam. “Na een 3-0 voorsprong bij Ajax na 55 minuten had ik nooit gedacht: ‘Wat een kutdag.’ Het klinkt een beetje zwaar, maar eigenlijk zijn er geen winnaars. Niks ten nadele van Ajax, maar de enige juiste uitkomst was 3-0. Het was dusdanig slecht, dat dit hét moment was om te doen.”
In de kleedkamer na de directe staking voelde Te Kloese zich geen moment onveilig. Hij sprak lang met Arne Slot. “Ik leef echt mee met onze trainer. Hij moet zijn hele plan overboord gooien. Hij moet zijn oefenwedstrijd van morgen afzeggen, terwijl we in aanloop zijn naar Atlético Madrid. Die heb ik gisteren gezien tegen Real Madrid. Nou, ga er maar aan staan.”

Netten

In De Kuip hangen er na het aansteker-incident met Davy Klaassen netten. “Voor ons is het een oplossing geweest. Het is niet fijn en niet leuk, maar het geeft wel een bepaalde rust. Tegen Celtic gingen er ook bierglazen tegen de netten aan en was ik blij dat ze er stonden. Zolang de regels zijn dat er op deze manier wordt opgetreden tegen het gooien vanaf de tribune zullen de netten blijven hangen. Het helpt ons enorm.”

Regel KNVB

Maandag was Te Kloese in Zeist voor een overleg met andere betaald voetbal organisaties. Daarin werd ook gesproken over de regel dat een wedstrijd wordt stil gelegd als er een beker bier op het veld wordt gegooid.
“Vandaag is daar veel discussie over geweest. Als je een wedstrijd stil legt voor een papieren vliegtuigje of een beker, moet je daar nog wel een keer over praten. Voor vuurpijlen op het veld leg je het spel natuurlijk wel stil. Hou het dichtbij het voetbal. Voor ons zat een jonge jongen. Voor hem moet zo’n wedstrijd een unieke ervaring zijn.”
Kijk hieronder de uitzending van FC Rijnmond terug met AD-verslaggever Sjoerd Mossou:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl