nieuws

Politie door het stof na 'foute' reactie op Nouri-steunbetuiging

Een medewerker van de politie Eenheid Rotterdam gaat maandag door het stof nadat hij via Twitter een lading kritiek over zich heen had gekregen. De medewerker had met een grap gereageerd op een Rotterdamse steunbetuiging aan Ajacied Abdelhak Nouri. Zijn humor is bij veel mensen niet in goede aarde goed gevallen.
Zondagavond plaatste Feyenoordsupporter een foto van - vermoedelijk - zichzelf gekleed in een Feyenoordshirt. Op het shirt stonden naam en rugnummer (34) van Abdelhak Nouri. Op de achtergrond is de Erasmusbrug in Rotterdam te zien.
De Rotterdammer reageerde met zijn foto op de Feyenoordsupporters die begin juli een omstreden spandoek ophingen met daarop de tekst 'Nouri worden'. De talentvolle speler van Ajax kreeg in juli vorig jaar in Oostenrijk tijdens een oefenwedstrijd een hartstilstand, verloor het bewustzijn en bleek ernstige en blijvende hersenschade te hebben.
De shirtdrager schrijft bij zijn foto onder meer "De rivaliteit moeten we niet boven ons zelfrespect zetten, we zijn tenslotte allemaal mensen."
Het beeld en de tekst van de Feyenoordsupporter werden op Twitter geprezen, onder meer door @AjaxFancare. Gebruiker @EvenHeelSnel schreef: "deze foto is GOUD waard. Jullie mogen trots zijn op deze Rotterdammer !"

'Grappige' tweet politiemedewerker


Een medewerker van het webcareteam van de politie Eenheid Rotterdam reageerde ook. En wel met de tekst "Voor een live chat met Ajax dient u een chatverzoek in te dienen o.v.v. code: 2015-2018GEEN PRIJS."
Dat kwam hem zondag en maandag op een lading kritiek te staan. Twitteraars adviseerden de webcaremedewerker zich te gaan schamen of liever boeven te gaan pakken 'ipv domme grappen te maken hier'.
Maandag probeert de medewerker de schade te beperken met de opmerking dat hij het bericht van de Feyenoordsupporter niet had gezien. Hij of zij biedt excuses aan en zegt te begrijpen dat het ongepast kan overkomen. Hij voegt de hashtag #dag1opdewebcare toe.
Of de politiemedewerker er in is geslaagd de schade te beperken, is de vraag. De negatieve reacties blijven aan het einde van maandagmiddag binnenlopen, ook op de tweede tweet met de excuses (zie hieronder).

Tweets inmiddels verwijderd

De politie Eenheid Rotterdam heeft de tweets overigens maandag verwijderd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl