Hond valt vrouw (68) aan en sterft daarna zelf

In de Kouterstraat in Rotterdam-Zuid heeft een pitbull-achtige hond maandagmiddag een 68-jarige vrouw aangevallen. Ze werd in haar buik en arm gebeten. De zwaargewonde vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Haar arm zou op meerdere plekken gebroken zijn.

Volgens een buurtbewoner bracht het slachtoffer drie kinderen terug naar hun huis. Toen de deur daar open ging, rende de zwart-witte reu naar buiten en greep hij haar.

Gillen


De omwonende hoorde het slachtoffer gillen. Hij had toevallig een losse trapleuning in huis, zegt hij. Die nam hij mee om de hond zover te krijgen dat hij de vrouw losliet.

De leuning werd in de bek van de hond gestoken. Totdat hij zijn kaken opende. "Maar toen was hij nog steeds zo gek dat hij constant naar die vrouw wilde."

Mannen uit de straat hielden het dier in bedwang door hem tegen de grond te drukken. De politie deed hem later een muilkorf om en diende een verdoving toe. Het dier stierf op straat. Om de oorzaak van zijn overlijden te achterhalen wordt er sectie op de reu verricht.

Puppies


Op het adres van de hond zouden zich nog een teef en een nest met puppies bevinden. De overleden reu was de vader van de jonge hondjes. Sommigen beweren dat de hond op het adres logeerde, anderen zeggen dat hij er permanent verbleef.

De honden zouden al langer voor overlast zorgen. Twee weken geleden zou de teef zijn losgebroken. Zij zou toen een persoon en twee andere honden hebben aangevallen.

"Er zijn zelfs door buren ruiten ingegooid in verband met de overlast van deze honden, die in weer en wind in een fokhok in de tuin wonen", laat een omwonende weten.

Bij de politie zijn volgens een woordvoerder alleen meldingen van geluidsoverlast (blaffen) bekend.

Waarschuwing: de tweede foto toont de verwondingen van het slachtoffer en kan als schokkend worden ervaren.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel: