FEYENOORD

Ajax ziet af van juridische stappen, Klassieker tegen Feyenoord wordt definitief woensdag uitgespeeld

Ajax-Feyenoord werd na 56 minuten definitief gestaakt
Ajax-Feyenoord werd na 56 minuten definitief gestaakt © VK Sportphoto - Yannick Verhoeven
Ajax en FC Volendam zien af van juridische stappen tegen de KNVB. De clubs overwogen een stap naar de rechter naar aanleiding van het besluit om Ajax-FC Volendam te verplaatsen en zodoende het restant van de gestaakte Klassieker woensdagmiddag uit te kunnen spelen.
"Ajax acht, na advies te hebben ingewonnen en vervolgens overlegd te hebben met FC Volendam, de gang naar de rechter niet in te zetten in het belang van de Eredivisie", meldt de club dinsdag in een verklaring.
Ajax gaat wel "indringend" met de KNVB en de Eredivisie CV (ECV) in overleg vanwege de besluitvorming. De club vindt dat er geen rekening is gehouden met de belangen van bepaalde clubs, doelend op zowel Ajax als FC Volendam.
Daarnaast is Ajax van mening dat de reglementen een veel te grote mate van beleidsvrijheid aan de KNVB en het competitiebestuur geven. Dit draagt volgens de Amsterdamse club een risico van willekeur en ongemotiveerde besluiten met zich mee.
Ook Feyenoord is verre van blij met het besluit van de KNVB, maar legde zich wel direct bij de uitkomst neer. Directeur Dennis te Kloese is teleurgesteld in de beslissing van de KNVB om het restant van Ajax-Feyenoord woensdagmiddag uit te spelen. “De enige juiste uitkomst was een 3-0 eindstand”, zei de Feyenoord-directeur maandagavond bij Ziggo Sport.
Te Kloese heeft zondag niet kunnen genieten in Amsterdam. “Na een 3-0 voorsprong bij Ajax na 55 minuten had ik nooit gedacht: ‘Wat een kutdag.’ Het klinkt een beetje zwaar, maar eigenlijk zijn er geen winnaars. Niks ten nadele van Ajax, maar de enige juiste uitkomst was 3-0. Het was dusdanig slecht, dat dit hét moment was om te doen.”
Het restant van de wedstrijd Ajax-Feyenoord wordt dus komende woensdag vanaf 14:00 uur uitgespeeld zonder publiek. Het restant van de wedstrijd is live te volgen op Radio Rijnmond.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl