112-NIEUWS

Man (71) doodgestoken bij grote vechtpartij , verdachte (53) aangehouden

Man overleden na steekincident Rotterdam-Zuid
Man overleden na steekincident Rotterdam-Zuid © MediaTV
Aan de Molièreweg in Rotterdam-Zuid is woensdagavond bij een grote vechtpartij een 71-jarige man overleden door een steekwond. Op dezelfde plek is ook een hond neergestoken. Later op de avond is een 53-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van betrokkenheid.
De melding van het geweld werd rond 20:00 gedaan. Hulpverleners probeerden het slachtoffer nog te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke.
Hulpdiensten troffen bij het slachtoffer ook een hond met steekwonden aan. Voor het dier is een dierenambulance opgeroepen.
Een woordvoerder van de politie laat weten dat er tien personen betrokken waren bij de fatale steekpartij. Na het steekincident zijn alle betrokkenen weggerend. De rol van de 53-jarige Rotterdammer die is aangehouden wordt onderzocht.
Lees meer in ons 112-nieuws:

Brand geblust bij bedrijfspand Dordrecht

De brand bij een bedrijfspand aan de Oudendijk in Dordrecht is uit. De brandweer moest delen van het dak slopen op bij het vuur te komen.
Het vuur brak iets voor 17:45 uur uit. Op dat moment waren er geen mensen in het pand. Al snel was het vuur onder controle.
Het was voor de brandweer niet makkelijk om de locatie van de brand te ontdekken. Mensen uit de omgeving belden rond 17:30 uur de brandweer omdat ze rookwolken zagen. Die meldingen kwamen onder andere vanaf de N3.

Proces 'Lucky' voor fatale schietpartij Zwijndrecht pas in mei

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak tegen Minh V, alias ‘Lucky’, staat gepland voor 15 of 16 mei volgend jaar. De rechtszaak heeft vertraging opgelopen omdat Minh V. eerst naar het Pieter Baan Centrum moet om te kijken of hij een stoornis heeft. De plaatsing daar is lastig omdat er voor ‘Lucky’ extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn. Tijdens een korte zitting woensdag in Dordrecht werd bekend dat hij pas in november naar het PBC kan.
De 50-jarige verdachte schoot afgelopen januari zijn ex-vriendin en haar moeder neer. De moeder kwam daarbij om het leven. Minh V. was na de schietpartij enige tijd op de vlucht. Hij heeft bekend dat hij heeft geschoten. Ook zei hij dat hij naar het winkelcentrum in Zwijndrecht was gegaan om te praten. Hij zou pas hebben geschoten toen Anneke, zijn ex-vriendin, in paniek raakte.
De arrestatie van Minh V. op de Kethelbrug in Schiedam, vijf weken na de fatale schietpartij
De arrestatie van Minh V. op de Kethelbrug in Schiedam, vijf weken na de fatale schietpartij © JBMedia
Het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat ‘Lucky’ al langere tijd rondliep met een moordplan. Hij zou vlak voor het drama een WhatsApp-bericht hebben gestuurd met de tekst: ‘An, tot de dood ons scheidt’. De vraag of het moord dan wel doodslag was, zal de belangrijkste kwestie zijn bij de inhoudelijke behandeling.

Deze chauffeur heeft wat uit te leggen aan zijn baas

De 1e Coolhavenbrug in Rotterdam is gestremd geweest nadat een chauffeur met zijn auto klem kwam te zitten onder een slagboom die naar beneden ging. De automobilist probeerde nog snel onder de slagbomen door te glippen maar kwam er te laat achter dat hij het niet zou halen. De 1e Coolhavenbrug is onderdeel van de Parksluizen.
Ook een tweede automobilist verkeek zich op de slagbomen. Deze wist wel op tijd te remmen maar stond tussen de gesloten slagbomen. Lang duurde stremming niet, de auto's zijn snel van het brugdeel verwijderd.
Brugwachters komen deze 'slagboomkruipers' elke dag wel tegen. "Tijdens elke dienst komt het wel voor. Het levert gevaarlijke taferelen op, soms met een minder positieve afloop", waarschuwt brugwachter Jaco Olierook.
Brugwachters komen deze 'slagboomkruipers' elke dag wel tegen.
Brugwachters komen deze 'slagboomkruipers' elke dag wel tegen. © Rijnmond

Accu van elektrische minifiets ontploft

De accu van een elektrische minifiets is dinsdagavond in brand gevlogen en ontploft. Dat gebeurde in een woning aan het Sparrendal in Maassluis. De accu ontplofte tijdens het opladen. Deeltjes van de accu lagen door de woning verspreid en richtten schade aan.
Bewoners belden direct 112 en probeerden de brand uit te krijgen. De brandweer heeft het vuur op het balkon geblust. Niemand raakte gewond.
De laatste weken zijn meerdere accu's van elektrische fietsen in brand gevlogen in de regio. Lees hier tips van de brandweer om een accubrand te voorkomen.
De brandweer bluste de elektrische minifiets op het balkon.
De brandweer bluste de elektrische minifiets op het balkon. © MediaTV

Drugsvangst na melding vuurwapen, 43-jarige man aangehouden

De politie heeft dinsdagavond enkele kilo's harddrugs gevonden in een busje op de Parklaan in Zwijndrecht. Volgens omstanders zou het gaan om een aanzienlijke hoeveelheid drugs.
De vondst werd gedaan na een melding bij de politie dat iemand was gezien met een vuurwapen. Toen de politie in het busje ging kijken, bleek dat daar cocaïne in lag, melden lokale media.
Volgens lokale media droegen agenten kogelwerende vesten. Het busje is door een takelwagen van de politie weggereden.
Onderzoek leverde de aanhouding van een 43-jarige man uit Dordrecht op. Hij wordt verdacht van betrokkenheid en zit vast.
Politie ter plaatse bij het busje waarin harddrugs werd gevonden.
Politie ter plaatse bij het busje waarin harddrugs werd gevonden. © ZHZ Actueel

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl