112

Na handgranaat en bedreiging op deur, nu explosie op klaarlichte dag

De deur is flink beschadigd na de explosie aan de Groepstraat
De deur is flink beschadigd na de explosie aan de Groepstraat © MediaTV
Bij de woning aan de Groepstraat in de Rotterdamse Tarwewijk waar dinsdag een bedreiging op de deur stond, is woensdagmiddag een explosie geweest. Hierbij raakte de deur van het portiek zwaar beschadigd, is het glas eruit geblazen en de deur ontzet. Op de stoep ligt glas.
De explosie gebeurde rond 15:30 uur. Voor zover bekend zijn er geen gewonden. Bewoonster Soraya (19) was alleen thuis toen ze de keiharde knal hoorde: "Het was: Boem! Een zware knal en de grond trilde." Soraya is behoorlijk geschrokken, maar opgelucht dat haar familie niet thuis was. "Ik ben blij dat mijn broertje en zusje niet buiten aan het spelen waren."

Vuurwerkbom

Moeder Stefanie was thuis, ze woont een portiek verder en het was een 'hele harde knal'. "De honden vlogen van de bank en mijn dochter van vier jaar schrok en was er stil van.” Volgens haar is er een vuurwerkbom naar binnen gegooid. In de portiek waar maandag de bedreiging op was gekalkt. Heel eng idee wat er allemaal gebeurt in de straat. "Ik heb er nog steeds kippenvel van."
Het is gebeurd op klaarlichte dag en sinds woensdagochtend staat er een mobiele camera van de politie op de hoek van de speeltuin. Verschillende buurtbewoners beweren dat de camera niet is aangesloten, maar een woordvoerder van de politie zegt dat de camera het gewoon doet en dat beelden van deze dag worden bekeken.

Kinderen spelen door

Als onze verslaggever na de explosie een kijkje in de Groepstraat neemt, treft hij verschillende kinderen die aan het spelen zijn in de speeltuin waar nota bene zondag nog een handgranaat werd gevonden. Enkele kinderen staan met hun ouders te kijken bij het afzetlint.
Als ongeveer twee uur na de explosie agenten het afzetlint gaan weghalen, helpen verschillende kinderen van zo'n 4 of 5 jaar oud graag mee met opruimen. En dat alles in een straat waar de laatste dagen veel is gebeurd.

Handgranaat

De Groepstraat is sinds afgelopen weekend veel in het nieuws. Zondagmiddag werd een granaat in het speeltuintje gevonden door buurtkinderen. Een 13-jarige jongen wist te voorkomen dat het explosief af ging.
Handgranaat in Groepstraat in Rotterdam-Charlois
Handgranaat in Groepstraat in Rotterdam-Charlois © MediaTV
Twee dagen was een serieuze bedreiging op de deur van een portiek naast de speeltuin geschreven. Daarop stond de tekst: "Isco. We hebben je gevonden. Betalen moet je!! Anders boem!"
Op de voordeur van het portiek aan de Groepstraat is een dreigende boodschap gespoten
Op de voordeur van het portiek aan de Groepstraat is een dreigende boodschap gespoten © Rijnmond
Die belofte lijkt nu te zijn ingewilligd. De politie doet onderzoek naar de explosie. De bedreiging was woensdag wel van de deur afgehaald.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl