PODCAST

Podcast Feyenoord: 'De frustratie van Feyenoord snap ik, want de club is meer gestraft dan Ajax'

Arne Slot won met Feyenoord ruim van Ajax
Arne Slot won met Feyenoord ruim van Ajax © Orange Pictures - Peter Lous
Ook in een lege Johan Cruijff ArenA was Feyenoord woensdagmiddag Ajax de baas. De landskampioen won met ruime cijfers van de Amsterdammers (0-4) na enkele hectische dagen. De mannen van Podcast Feyenoord maakten vlak na De Klassieker de balans op.
"Zonder dat Feyenoord hier schuld aan had, zijn de plannen in de war geschopt", merkt Feyenoordwatcher Dennis van Eersel op. De Rotterdammers wilden onder andere besloten oefenen. Maar niet alleen Feyenoord had hier last van. Van Eersel stipt ook de boosheid bij FC Volendam aan. De laagvlieger had woensdag normaal gesproken de inhaalwedstrijd tegen Ajax gespeeld, maar de KNVB besloot dat De Klassieker uitgespeeld moest worden. "Ik snap daarom de frustratie van Feyenoord én FC Volendam, want die clubs zijn meer gestraft dan de gestrafte partij."
Daarmee doelt Van Eersel op Ajax, wiens aanhang zich zondag meermaals misdroeg tijdens De Klassieker. "Bovendien maakte Ajax na de beslissing van de KNVB om het duel af te maken het meeste lawaai", vindt Van Eersel.

'Er had meer in gezeten'

In Podcast Feyenoord ging het natuurlijk ook over de hattrick van Santiago Gimenez. De Mexicaan schoot ook in het restant van De Klassieker met scherp. "Gimenez en wedstrijden in Amsterdam zijn een garantie op snelle goals", concludeert Feyenoordwatcher Dennis Kranenburg. Net als afgelopen zondag scoorde de aanvaller vorig seizoen vroeg in de uitwedstrijd tegen Ajax.
Kranenburg en Van Eersel verlieten de Johan Cruijff ArenA met een gek gevoel. "Het zijn rare dagen", vinden de mannen. Van Eersel denkt dat Ajax nog goed is weggekomen met een 0-4 nederlaag: "Er had voor Feyenoord nog meer ingezeten."
Luister jij de FC Rijnmond Podcast al? Abonneer je snel!
Reageren op deze podcast? Mail ons op sport@rijnmond.nl.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl