nieuws

Brandweermannen vrezen veiligheid burger na bezuinigingen

2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
2010_Brandweer_auto_wagen_totaal.cropresize.tmp.cropresize.tmp.JPG
ROTTERDAM - De gemeenteraden in de regio Rotterdam Rijnmond krijgen spoedig een brief van de vakbonden en de ondernemingsraad van de brandweer over de gevolgen van de geplande bezuinigingen. Volgens hen gaan deze ten koste van de veiligheid.
De 4,5 miljoen euro die bezuinigd moet worden zou ondermeer moeten komen uit het anders verdelen en sluiten van brandweerkazernes, minder mensen op brandweerwagens en het verminderen van duikteams. De bonden hebben berekend dat er in de komende jaren 65 beroepsbrandweermannen en 175 vrijwilligers moeten verdwijnen.

Daarnaast zijn er ook plannen voor zogenaamde interventieteams. Dit bestaat uit twee brandweermannen die op de eerste melding afrijden. mocht de brand groter blijken dan aanvankelijk werd gedacht, moet er alsnog een 'gewone' brandweerauto komen. Ook de plannen om het aantal duikteams te reduceren van 7 naar 3 hebben veel kwaad bloed gezet.
De vakbonden en de ondernemingsraad zijn van mening dat de bezuinigingen onherroepelijk gevolgen hebben voor de veiligheid van de burgers, maar ook van de brandweermensen zelf.