112

Drie dodelijke slachtoffers zijn buurvrouw (39), haar dochter (14) en docent (43) van verdachte die studeert aan universiteit

Er was veel politie-eenheden aanwezig.
Er was veel politie-eenheden aanwezig. © Rijnmond
De politie heeft bekendgemaakt dat de twee dodelijke slachtoffers een vrouw van 39 en een man van 43 zijn. De vrouw werd gedood bij een woning, haar dochter van 14 overleed later. Het mannelijke slachtoffer viel in het ziekenhuis; hij is een docent verbonden aan het Erasmus MC. De verdachte is een student aan de EUR.

Aboutaleb: Emotie in stad is groot

"We zijn opgeschrikt door een afschuwelijk incident. In de stad is op twee verschillende plekken geschoten. Veel mensen zijn daar getuige van geweest. Emoties in stad erg groot. Mijn wel gemeende medeleven gaat naar slachtoffers. We zullen zorgen dat we zorg bieden voor mensen die het nodig hebben."

Verdachte veroordeeld voor dierenmishandeling

De opgepakte verdachte is een bekende van de justitie. In 2021 is hij vervolgd en veroordeeld voor dierenmishandeling. Wat hij precies heeft gedaan, is niet bekendgemaakt.
Dit alles kwam naar voren tijdens de persconferentie met de driehoek, waaronder burgemeester Aboutaleb en het Openbaar Ministerie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl